5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

TOÇEV'in onardığı okul açıldı

Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitin Vakfı (TOÇEV) ile özel bir televizyon kanalın başlattığı yaşasın okulumuz kampanyası çerçevesinde Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bulunan Revşanlı İlköğretim Okulu onarılarak hizmete açıldı.

Daha önce harabeye dönen 60 öğrencisi bulunan tek sınıflı Revşanlı İlköğretim Okulu'nun binası yenilenirken çevre düzenlemeleri ve çocuk oyun alanları yapıldı. Okulun açılışıyla ilgili köyde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Salih Gelgeç, Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, Kaymakam Kemal Yıldız, Belediye Başkanı Ali Murat Bucak ile çok sayıda daire amiri ve köylüler katıldı.

Vali Yardımcısı Gelgeç yaptığı açıklamada eğitimin önemine değinerek,"Çok güzel ve temiz bir okula kavuştunuz. Bu temizliği korumak ve okula sahip çıkmak sizin görevinizdir''dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Şahin ise, ''Türkiye'nin önünün açılması ve refah seviyesine ulaşması ancak eğitlimle mümkün olur. Zor şartlar altında yaşıyorsunuz, bu zorlukları çocuklarınızın çekmesini istemiyorsanız iki ekmeğinizden birini eğitim için verin'' dedi.

Açılış törenine katılan TOÇEV yetkilileri yaşasın okulumuz kampanyası çerçevesinde Şanlıurfa'da 6 okul tamir ettiklerini, çalışmalarına devama edeceklerini belirttiler.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 16:24:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?