7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

TOKİ kura çekimi yapıldı

Şanlıurfa Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğinde Akabe mevkiinde yaptırılan alt gelir grubuna dağıtılacak 228 konutun kura çekimi yapıldı. Zaman zaman tartışmaların meydana geldiği kura çekiminde konutlar sahiplerine teslim edildi. 

Şanlıurfa Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kura çekiminde bazı vatandaşlar, yerlerinin kaydırıldığını iddia ederek itiraz etti. TOKİ yetkilileri de itirazların yersiz olduğunu ve her şeyin kuralına göre yapıldığını söyledi. 228 konut için açılan danışma bürosunda 06-24 Kasım tarihleri arasında toplam 2 bin 10 adet müracaat alınmıştı. 228 konutun kura çekimi bugün noter huzurunda yapıldı. Kura çekimine Şanlıurfa Belediye Başkan Vekili Fevzi Yücetepe ve Belediye Başkan Yardımcısı Habip Aslan katıldı. İlk kura çekimini belediye başkanı ve yardımcısı birlikte yaptı. 

TOKİ yetkilileri, kura çekiminin kurallara göre yapıldığını belirterek, "Akabe mevkiinde yaptırılan konutlardan 228 kişi faydalandı. Gönül ister ki, tüm dar gelirli aileleri konut sahibi yapmaktı. Kentsel Dönüşüm Projeleri ile dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için belediyeyle el ele veriyoruz. Kura çekimi sırasında bazı vatandaşlarımız itiraz etti. Kura çekiminde hiçbir kural hatası yapılmadı. Bazıları alt gelir grubunda olmadığı için listeden çıkarıldı. Listeden çıkarma olunca bazı numaralarda kayma oldu. Yapılan itirazları yazılı olarak yine kabul edeceğiz. Durumları görüşülecek ve hak sahipleri varsa dilekçeleri incelenecektir" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2006 Cuma 15:25:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?