7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Topçu Meydanı'na anıt dikildi

Kurtuluş Savaşı'nda Fransızlar'a karşı ilk çarpışmanın yaşandığı meydana top anıtı konuldu. 

Kurtuluş mücadelesinde üstün kahramanlığın yaşandığı Topçu Meydanı olarak bilinen alana, belediye altıgen şeklinde Kurtuluş Savaşı'nı simgeleyen rölyef ve top arabası bulunan bir anıt yaptı. 

Meydanın ortasına yapılan anıtın üzerindeki kurtuluş mücadelesinde kahramanlık gösteren 12'ler ve savaş sahneleri rölyefleri ilgi çekti. 

Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu, "Düşman işgali altında büyük kahramanlık gösteren 12'ler ruhunu yaşatmak ve ilk çarpışmanın çıktığı meydana böyle bir anıt kazandırmak bizleri ve halkımızı mutlu etmiştir. Buranın benim içinde ayrı bir özelliği vardır. Çünkü Kurtuluş Savaşı'nda evinde toplantı yapıp bu meydanda ilk çarpışmayı yapan ve halk arasında 12'ler diye bilinenlerin içersinde benim dedem Osman Güllüzade'nin olması da beni ayrıca mutlu etmiştir. Anıtı geçici olarak dökme top arabasını altıgen sütunların üzerine yerleştirdik. Kara Kuvvetleri'nden gerçek bir top rica ettik. Ayrıca üzerine kahramanlık destanlı resimli figürleri yansıttık. Bu anıtın maliyeti üyeleri başka illerde bulunan Şanlıurfa Yardımlaşma Derneği tarafından karşılandı. Önümüzdeki günlerde çok görkemli bir açılış yapacağız" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2006 Salı 12:10:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?