30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Toplu 'evet'e Vali şahit oldu

Şanlıurfa Valiliği tarafından düzenlenen törenle 47 çiftin nikahı kıyıldı. Nikah törenine çiftler, kucaklarında bebekleriyle geldi. Şanlıurfa Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezi’nde yapılan toplu nikah törenine, Şanlıurfa Valisi Şemsettin Uzun, eşi Gülserin Uzun, Karaköprü Belde Belediye Başkanı Ahmet Güzel, İl Genel Meclis Başkanı Cemal İzol ve çok sayıda davetli katıldı.
Şanlıurfa Valiliği tarafından düzenlenen nikah töreninde Vali Yardımcısı Cevdet Ertürkmen sunuculuk, Vali Şemsettin Uzun ve gazeteciler ise nikah şahitliği yaptı. Renkli geçen nikah töreninde çiftlere Vali Uzun ve eşi Gülserin Uzun altın taktı.

Şanlıurfa Valisi Şemsettin Uzun, Türkiye’nin kanayan yarasına parmak basmak için toplandıklarını belirterek, nikah törenine katılan çiftlere nasihatta bulundu. Vali Uzun, çiftlere, "Resmi nikah yoksa sizlerde yoksunuz, doğan çocuklarınızda yoktur. Bölgemizde genelde dini nikah yapılıyor ve resmi nikah ihmal ediliyor. Çocuklar ve kadınlar mirastan hak kazanamıyor. Çocuklar ne yaşar ne yaşamaz oluyor" dedi.

Daha sonra 47 çiftin nikah törenine geçildi. Vali Yardımcısı Cevdet Ertürkmen’in sunuculuk yaptığı nikah töreninde Hatice Çiftçi ile Mehmet Çetin’in nikah şahitliğini Vali Şemsettin Uzun ile eşi Gülserin Uzun yaptı. Nabia Uçar ile Cevdet Ertürkmen’in nikah şahitliğini ise İHA muhabiri Ferhat Özer ile Sabah Gazetesi muhabiri Mehmet Yıldırım yaptı.

Nikah töreninden sonra 47 çift ile hatıra fotoğrafı çektiren Vali Uzun, zaman zaman eşi Gülserin Uzun’a "Biz de nikah tazeliyelim mi?" diye espri yaptı. Vali Uzun, nikah töreninde nikahı kıyılan çiftlere ve çiftlerin çocuklarına oyuncak bebek ve çeşitli hediyeler verdi.

Gelinlik giyen Hatice Çetin eşi Mehmet Çetin ile birlikte nikah töreninin yapıldığı Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezi’nden kol kola çıkarken, Vali Uzun ve eşi Gülseren Uzun da kendilerini alkışlarla uğurladı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2005 Salı 15:37:02
Güncelleme :11 Mayıs 2005 Çarşamba 15:05:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?