5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Toplu okul temel atma töreni

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan'ın önderliğinde okulöncesi eğitimin yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan kampanya çerçevesinde inşa edilecek olan 6'şar derslikli 5 anasınıfı ve köylere yapılacak dersliklerin toplu temel atma töreni Bilim İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirildi.

Törene Vali Nuri Okutan'ın yanı sıra AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Müfit Yetkin ve Zülfikar, Belediye Başkanı A. Eşref Fakıbaba, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, hayırsever vatandaşlar, Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri ile davetliler katıldı. Törende bir konuşma yapan Vali Nuri Okutan, Türkiye standartlarını dünya ölçeğini düşünüldüğünde Şanlıurfa'nın yaklaşık 12 bin dersliğe ihtiyaç duyduğunu, ancak Türkiye standartlarını düşünüldüğünde de 8 bin dersliğe ihtiyaç
olduğunu söyledi. Şanlıurfa'da son beş yıl içinde yaklaşık 4 bin dersliğin yapıldığını aktaran Vali Okutan, "İnşallah bu hızla gidilirse birkaç yıl içerisinde eksik olan bu derslikleri de yapacağımıza inanıyorum. İmece usulü ile bütün kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, genel idareler ve halkımızın herkesin katılımıyla yapılması daha anlamlı, daha bereketli, daha değerlidir. Çünkü bugün yüzde 22 olan okulöncesi eğitimimizi yüzde 60'a çıkarma hedefimiz var. İnşallah gelecek yıl yüzde 90'a çıkaracağız" dedi.

Okul öncesi eğitimin önemini anlatan Vali Nuri Okutan, insanların eğitiminin yüzde 70'ini okulöncesi çağda aldığını belirterek, "Yani ilköğretimden, orta öğretimden, üniversiteden alacaklarımızın yüzde 70'ini 0-7 yaş arasında okulöncesi eğitim çağında alınmış oluyor" diye konuştu.
Vali Okutan, ayrıca Şanlıurfa'nın sanayi, tarım, sağlık, kültür, turizm ve benzeri gibi çalışmalarına eğildiğimizde de karşılarına hep eğitim sorunun çıktığını dile getirerek, "Eğer biz ticarette, sanayide, tarımda daha iyi noktalara geleceksek, muhakkak bu eğitim sektörünü, eğitim işini öncelemek zorundayız. O bakımdan eğitimi önceliyoruz. Eğitimi öncelemek için de temeli sağlam atmak bakımından okulöncesi eğitime ağırlık vereceğiz. İnşallah eğitim öğretim süresi başlayınca yeni okuma faaliyetleri gibi sportif aktiviteler gibi küçük yaştaki çocuklarımızın yeteneklerinin tespit edilmesi ve yönlendirilmesi projeleri gibi bir takım çalışmalarla daha huzurunuza geleceğiz ve hep birlikte çalışacağız" şeklinde konuştu.

Nuri Okutan, Şanlıurfa'da tamamlanmamış olmakla birlikte okul öncesinde 915 şubeden 2 bin 127 şube sayısına ulaştıklarını, bunun yüzde 133'lük bir artışa tekabül ettiğini, ancak yine de yüzde 60'a ulaşamadıklarını bildirdi. Okutan, Şanlıurfa'da 2 bin 127 derslik sayısı yetmediğini bunun yüzde 60'ı yakalamak bakımından 2 bin 500'ü, 2 bin 600'ü yakalamak durumunda olduklarını kaydetti.
Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, bu yıl Milli Eğitim Bakanlığının yatırım programında 654 dersliğin önemli bir kısmının ihalesi yapıldığını ve bir kısmının da önümüzdeki günlerde ihalesinin edileceğini söyleyerek, "Neredeyse 500'e yakın derslik de yeniden mahalli imkanlarla yapılmak üzere başladı. Vatandaşlarımızın, hayırseverlerimizin katılımıyla, yerel yönetimlerimizin de gayretleriyle şimdi 500'e yakın dersliğin yapımı çalışması başladı. Yine bu kadar bir dersliğinde idareci odaları, depolar boşaltılarak, diğer kurum kuruluşların binalarının eğitime tahsisi yapılarak bakım onarım işleri tamamlanarak yaklaşık bir 500 derslik daha eğitim öğretime sunuldu. Dolayısıyla bu yıl önemli miktarda bir rahatlama olacak ama bunu yetmeyeceği hepimiz tarafından aşikâr. O zaman biz hem eğitim öğretimin kalitesini hem de eğitim öğretimin fiziki yapısını arttırmak zorundayız" dedi.

Şanlıurfa'nın tarihte birçok kez olduğu gibi Türkiye'ye, dünyaya model oluşturabilecek potansiyele, birikime, deneyime sahip bir şehir olduğunu bildiren Okutan, "İnşallah eğitimle, bu yaptığımız çalışmalarla daha çok güçleneceğine, Türkiye'nin ve dünyanın gündemine gireceğine inancımız tam. İnsanın ömrünü, sağlığını, servetini yine insanlar için harcamasının gerçek mutluluk olduğuna inananlardanım. Eğer insanın hizmetine sunulmuyorsa başka insanların hizmetine sunulmuyorsa zenginliğin de sağlığın da makamın da ve diğer güzelliklerin de bir manası olmadığına inanıyorum. Herkes karınca kararınca yardımcı olabilir" ifadelerini kullandı.

Bu arada, Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin ise, "Toplumsal refahı sağlamanın tek yolunun eğitim olduğunu, eğitimin beşikten mezara kadar sürdüğü göz önünde bulundurulursa okulöncesi eğitimin önemi daha iyi anlaşılacağını söyleyerek, "İnsan zihninin açık olduğu ve öğrenme becerisinin dorukta olduğu bu yılları, eğitim sürecine katmayı kendine vazife bilerek bizleri bu kutsal amaç etrafında toplayan valimiz Sayın Nuri Okutan'a kumum adına teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Vali Nuri Okutan, hayırsever vatandaşlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra Vali Okutan ve beraberindekiler toplu temel atma törenine gerçekleştirdiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2009 Perşembe 19:14:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?