5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Töre bir aileyi yok ediyordu

TÖRE AZ KALSIN BİR AİLEYİ YOK EDİYORDU

Gaziantep'in Nizip ilçesinde evli ve 2 çocuk annesi bir kadın, Şanlıurfa'daki evli olan bir gence kaçınca, devreye töre girdi ve bir eve silahlı baskın düzenlendi.

Edinilen bilgiye göre, olay Şanlıurfa Sancaktar Mahallesinde yaşandı. İddiaya göre, Gaziantep'in Nizip ilçesinde evli ve 2 çocuk annesi olan Yeter K. (35) İsimli kadın Şanlıurfa Sancaktar Mahallesi'nde yaşamakta olan akrabası ve evli olan Ferdi B.'ye kaçtı. Şanlıurfa'da buluşan Yeter K. ile Ferdi B. daha sonra oturdukları evde akrabalarına yakalanmamak için başka bir yere kaçtılar.

Bu arada, 2 çocuk annesi Yeter'in Şanlıurfa'ya kaçtığını duyan kocası Tuncay K. (35), yakınları Ömer K. (50), oğlu Ömer K. (28) ve yanlarındaki bir grup töre kararı alarak kaçan kızlarını ve Ferdi B.'yi vurmak için Şanlıurfa'ya gelmeye karar verdi. Dün gece akşam saatlerinde 27 plakalı bir otomobille Şanlıurfa Sancaktar Mahallesi'ne gelen aile, söz konusu Şanlıurfa Sancaktar Mahallesinde eve baskın düzenledi. Evde kimsenin olmadığını fark eden aile kapı önüne çıktığında Ferdi B.'nin kardeşi Neşet B. ile karşılaştı.

Bir süre tartışan taraflar kavgaya tutuştu. Kavgada Neşet B. satır ile omzundan yaralandı. Nizip ilçesinden gelen grup daha sonra yanlarında getirdikleri pompalı tüfek ile ateş etti. Pompalı tüfekten çıkan saçmalardan birisi Kadir K., Vedat B. ile evinin önünde oynamakta olan 6 yaşındaki A.Ö.'ye isabet etti. Maganda kurşunu ile yaralanan 6 yaşındaki A.Ö. olay yerine çağrılan 112 ambulans ile Kadir K., Neşet K. ve Vedat B. özel bir otomobil ile Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay sonrası pompalı tüfekle saldırı gerçekleştiren şahıslar, 27 plakalı otomobil ile kayıplara karıştı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü cinayet ekipleri kısa sürede olay yerine giderek araştırmalara başladı. Olay yeri inceleme ekibi yerde pompalı tüfeğe ait saçma aradı. Polis hastanede kavganın devam etmemesi için güvenlik önlemlerini artırdı. Polis kaçan kişilerin bulunması için çalışmalar başlattı.

Öte yandan, yaşanan olayla ilgili iki ailenin akraba oldukları öğrenildi.

TÖRE AZ KALSIN BİR AİLEYİ YOK EDİYORDU
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 09:38:05
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 10:08:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eren ozcan IP: 88.224.34.xxx Tarih : 15.10.2009 13:44:39

herşeyi niye töreye yüklüyorsunuzki. benim anlayamadığım 2 çocuklu kadın baskasına kacınca ne yapmak lazım.kadının hiç suçu yok varsa yoksa suclu belli töre....