7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Töre emri veren 2 sanık adliyede

Şanlıurfa'da amcasının oğlu ile evlenmek istemeyen genç kıza çamaşır suyu vererek töre emrini yerine getirmesini istediği iddia edilen aileden 2 kişi bugün adliyeye çıkarıldı. 

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa'nın Eyyübiye Mahallesi'nde 2 gün önce bir evde çıkan ve 9 kişinin yaralanmasına neden olan yangın olayının altında töre emri çıkmıştı. 

İddiaya göre, evlendirmek istediği oğluna eş adayı olarak kardeşinin kızını seçen amca H.D. oğlu A.D. ile evlendirmek istedi. Ancak genç kızın amcası oğluyla evlenmek istememesi üzerine yeğenleri amcasına olumsuz cevap vermişti. G.D.'nin başka birisini sevdiğini öğrenen amcası çılgına dönmüştü. Öfkeli amca kardeşinin evine giderek oğluyla evlenmek istemeyen yeğenine beraberinde getirdiği çamaşır suyunu içerek intihar etmesini istemişti. Amcasının kendisi için verdiği infaz emrini uygulamayan G.D. ailesi tarafından Tarsus'a gönderildi. Ertesi gün kardeşinin evine tekrar giden H.D., İ.D. ve M.D. evde bulunan yeğenleriyle tartıştı. Öfkesine hakim olamayan amca H.D. ve yanındaki akrabaları İ.D. ile M.D. yanlarındaki getirdiği 18 litre benzin ile evi ateşe verdi. Çıkan yangında 2 aliden toplam 9 kişi çeşitli yerlerinden yaralanmış ve olayla ilgili olarak 2 kişi gözaltına alınmıştı. 

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan İ.D. ve M.D. adliyeye çıkarıldı. 

Olayla ilgili olarak H.D.'nin ise halen firarda olduğu bildirildi. H.D.'nin yakalanması için polis çalışmalarını sürdürüyor.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2006 Cumartesi 16:44:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?