5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Töre korkusundan aynı evdeler

Suvarigil ve Taysun aileleri öldürülme korkusuyla birlikte yaşıyor

ŞANLIURFA’NIN Hilvan İlçesi’ne bağlı Mantarlı Köyü’nde çobanlık yapan Ahmet Suvarigil, başlık parası ödememek için 10 yıl önce köylüsü Sinan Taysun’un oğlu Mehmet Ali Taysun ile kızkardeşlerini berdel yaptı. Ahmet Suvarigil Mehmet Ali Taysun’un kızkardeşi Melek ile, Mehmet Ali Taysun da Suvarigil’in ablası Aliye ile evlendi. Suvarigil ve eşinin 3, Aliye- Mehmet Ali Taysun çiftinin ise 4 çocukları oldu. Ahmet Suvarigil, geçim sıkıntısı nedeniyle Adana’ya yerleşti.

400 YTL için tehdit

Hilvan’ın Mantarlı Köyü’nde yaşayan Ahmet Suvarigil’in ablası Aliye Taysun, 4 ay önce ameliyat oldu ve beline platin takıldı. Hastane masrafları için eşinin akrabası Ramazan Karakeçili’den bin YTL borç alan Mehmet Ali Taysun, borcunun 600 YTL’sini ödeyebildi. İddiaya göre akrabaları ondan eşini boşamasını istedi, aksi taktirde töre gereği öldürüleceği tehdidinde bulundu. “Ben eşimden vazgeçmem” diyen Mehmet Ali ve eşi Aliye Taysun dövüldü. Aliye Taysun babasının evine gönderildi. Taysun Ailesi, berdeli bozmak için bu kez Ahmet Suvarigil’i tehdit edip kızları Melek’i geri istedi. İddiaya göre Ahmet Suvarigil’i 4 Temmuz’da telefonla arayan Ömer Karakeçili, “Ablanı başka birisi ile beraber baş başa otururken yakaladık. Bu da bize göre namus meselesidir. Ablanı evinize gönderdik. Kızımızı bize geri gönder. Göndermezsen seni öldürürüz. Bacımız da bize geri gelmezse onu da öldürürüz” tehdidinde bulundu.

Boşanmazsan öldürürüz

İki aile de aldıkları tehditler nedeniyle suç duyurusunda bulunup koruma istediler. Taysun Ailesi öldürülme korkusuyla Şanlıurfa’dan kaçıp kendileri gibi töre gereği öldürülmekle tehdit edilen Ahmet Suvarigil ile eşi Melek’in yanına sığındı.

Vatan
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 15:32:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?