5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Töre kurbanı kardeşler toprağa verildi

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Büyüknaneli köyüne Suriye sınırından kaçak yollarla giren 4 kişi tarafından öldürülen 2 kardeşin cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi.


Töre kurbanı M.T. ile kız kardeşi R.T.'nin cenazeleri, Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsilerinin ardından memleketlerine getirildi. 2 kardeşin cenazesi devlet hastanesi morgunda yıkandıktan sonra Şanlıurfa'da bulunan Harran Kapı Mezarlığı'na getirildi. Her 2 kardeş için mezarlık yanında bulunan Ubeydullah Camii'nde ayrı ayrı cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından 2 kardeşin tabutu omuzlarda taşınarak mezarlığa kadar götürüldü. Mezarlık kapısında ağıtlar yakan kadınlar, sinir krizleri geçirdi. Töre kurbanı olan 2 kardeşin cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi.


Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine bağlı Büyüknaneli köyüne Suriye sınırından kaçak yollarla giren 4 kişi, kız kaçırma sebebiyle aralarında husumet olan ailenin evine uzun namlulu silahlarla baskın düzenlemiş, silahlı saldırıda 2 kişi ölmüş, 3 kişi yaralanmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2008 Pazar 18:57:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
birisi kanka IP: 85.110.175.xxx Tarih : 22.07.2008 14:49:58

ne töre cinayeti yaf sanki içinde değiliz olay gerçekleştiğinde bende o köye 3 km yakınında dedemlerde misafirdim sadece kız kaçırma tabi bunu bilmeyend,lerde töre diyip GüneyDoğu nun ismini kötüye kullanıyorlar benim bilidğim kadarıyla 14 yıldan fazla buralara yakın köylerde aşiret diye bişey kalmadı...