5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Trafik ekipleri sürücüleri uyardı

Suruç Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri, artan sıcakların konsantrasyon düşüklüğü ve dikkat kaybına neden olduğunu, bunun da trafik kazalarına yol açtığını bildirdi.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, hava şartlarının insan, araç ve yol üzerindeki etkilerinin dikkate alınması gerektiği belirtildi. Sıcak havanın, terleme nedeniyle vücutta su ve tuz kaybına neden olduğu, bu nedenle kalbe ve beyine az kan gittiği bildirilen açıklamada, "Bu nedenle halsizlik, yorgunluk görülür. Dikkat ve refleks azalır. Göze dik gelen güneş ışığı gözü kamaştırır, görmeyi zorlaştırır. Yazın gelmesiyle artan sıcaklar sürücülerde konsantrasyon düşüklüğü ve dikkat kaybına neden oluyor. Bu da kazaları beraberinde getiriyor" denildi.

Direksiyon hakimiyetini belirleyen koordinasyon ve tepki hızının da sıcak havalarda yavaşladığı kaydedilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

“Saniyenin onda birini geçen gecikmeler ciddi kazalara yol açar. Bir kaza 0.7 saniyede gerçekleşiyor. Bu nedenle mümkün olduğu kadar 10.00 ile 16.00 saatlerinde araç kullanılmamalıdır. Sıcak havalarda araç kullanacak sürücüler, araç bakımını yaptırmadan yola çıkmamalı, yorgun ve uykusuz kesinlikle araç kullanmamalı. 2 saat yolculuktan sonra araçtan inerek dinlenmeli, uyku getirecek ağır yiyeceklerden kaçınmalı, sürüş esnasında mutlaka kaliteli güneş gözlüğü kullanılmalı. Terlik veya sandaletle araç kullanılmamalıdır. Ölümcül kazaların çoğunun güneşli gün ve düzlüklerde olduğu belirtilen açıklamada, yolculuğun en tehlikeli bölümünün kazların yoğunlaştığı son 20-30 kilometrelik bölüm olduğunu ve bu nedenle daha sabırlı ve dikkatli olunması gerekliğidir."

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 09:53:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?