5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Traktör sulama kanalına uçtu

Şanlıurfa'da, bir traktörün sulama kanalına uçması sonucu, bir kişi hayatını kaybederken, bir kişi de son anda kendi imkanları ile kurtulmayı başardı.

Edinilen bilgiye göre, olay merkeze bağlı Çamlıdere köyü Teperet mezrası yakınlarında meydana geldi. Köy yakınındaki tarlada çalışan İsmail Çiftçi (22) ve Mustafa Demir işleri bittikten sonra traktörle köye gitmek isterken tarla içerisinde geri geri gelmeye başlayarak sulama kanalı yanındaki tali yola çıkmak istedi. Sürücüsü İsmail Çiftçi'nin bir anlık dikkatsizliği sonucu traktör Fırat Nehri suyunu Harran ve Ceylanpınar Ovası'na taşıyan 17 metre derinlikteki 30 metre genişlikteki kanala düştü.

Traktör sulama kanalının derinliğinde kaybolurken, Mustafa Demir kendisini son bir hamleyle traktörün üzerinden atarak kanalın dışına çıkmayı başardı. İsmail Çiftçi ise derin sulara gömülerek kayboldu.

Bu arada, köylülerin ve ailenin yakınları tarafından durum ilk olarak Jandarmaya bildirildi. Jandarma olay yerine Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Sualtı Polislerini çağırdı. Jandarma olay yerinde güvenlik önlemi alırken, ölen şahsın yakınları ağıtlar yaktı. Kendilerini Fırat Suyunu taşıyan kanala atmak isteyen yakınlarına vatandaşlar müdahale etti. Arama kurtarma çalışmalarının yapılması için sualtı polisinin ve batan traktörün çıkarılması için de çekicinin gelmesi bekleniyor.  Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 14:41:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?