5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

TSE'den tam not geldi

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO), iki gün süren Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belge Yenileme Denetimleri'nden tam not aldı.

TSE Baş Denetçisi Reşit Yazcıoğlu tarafından yürütülen denetimler sonucunda ŞUTSO'nun ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi'nin süresi üç yıl daha uzatıldı. Türkiye'de Türkiye Odalar Borsalar Birliği tarafından akredite edilen 68 oda/borsadan biri olan ŞUTSO'daki kalite yönetim sistemiyle ilgili her hangi bir uygunsuzluğa rastlanmadı.

2005 yılı Mayıs ayında ŞUTSO'ya verilen TSE ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi'nin ardından her yıl denetlemeye yapılıyor. Yürütülen denetimlerin ardından TSE ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi'ni aksatmadan yürüten ŞUTSO'nun TSE ISO 9001 Kalite Yönetim Belgesi 3 yılda bir yenileniyor.
En son iki gün süren ve geçtiğimiz gün son bulan ŞUTSO'nun denetimlerini TSE Baş Denetçisi Reşit Yazcıoğlu yaptı.

Yazıcıoğlu, iki gün süren ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belge Yenileme Denetimleri'nin sonunda ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı E. Sabri Ertekin ve Genel Sekreter M. Emin Baysal başta olmak üzere oda personeliyle toplantı yaptı. ŞUTSO'daki denetimlerde satın alma, üye işlemleri ve üye memnuniyeti çalışmaları gibi konular üzerinde ağırlıklı olarak duran TSE Baş Denetçisi Reşit Yazcıoğlu, ŞUTSO'nun bu konularda üzerine düşen görevi yerine getirmesinin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Toplantıda oda çalışanlarına ve oda yönetimine çeşitli önerilerde de bulunan Yazcıoğlu, ilerleyen dönemlerde ŞUTSO üyelerinin de katılacağı TSE eğitimleri ilgili bir eğitim çalıştay düzenlenmesi önerisinde bulundu.

"Böylece üyelerinizi de kalite yönetim sistemleri hakkında bilgilendirmiş olursunuz" diyen Yazcıoğlu, ŞUTSO'ya ISO 27000 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi'ne geçme konusunun da çok önemli olduğunu aktardı. Şu anda Türkiye'de bilgi güvenliğine geçen odanın olmadığını tahmin ettiğini söyleyen Yazıoğlu, "Bilgi güvenliğinizi oluşturmanız çok iyi olur. Belki de Türkiye'de bunu yapan ilk oda siz olursunuz" dedi.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E. Sabri Ertekin ise, yürütülen denetimlerden yüzlerinin aklarıyla çıktıklarını odalarının kalite yönetim standartlarının altına düşürmemeye çalışacaklarını ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 16:44:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?