5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Tuğba Özay, Balıklıgöl'de barış diledi

Şanlıurfa'da bir açılışa katılan ünlü manken Tuğba Özay, ziyaret ettiği Balıklıgöl'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şanlıurfa'da bir ocak başının açılışına katılan manken Tuğbay Özay, davul zurna eşliğinde karşılandı. Özay, açılışın ardından ocak başına geçti. Kendisi için hazırlanan kuşbaşından yiyen Özay, hayranları ile bir süre sohbet etti.

Açılışın ardından Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik mekanlarından biri olan Balıklıgöl'ü gezen Özay, 100 YTL karşılığında aldığı çuval dolusu yemi balıklara attı. Fazla yemden dolayı zaman zaman balık ölümlerinin yaşandığı Balıklıgöl'de yasakları delen Özay, uyarılara aldırış etmedi. Balıkları merak eden Özay, ayakkabılarını çıkararak göle ayaklarını soktu.

Turizm gönüllüsü bir çocuğun, Şanlıurfa'nın tarihini Türkçe, İngilizce ve Kürtçe anlatması karşısında Tuğba Özay şaşkınlığını gizleyemedi. Zaman zaman espriler patlatan Özay, elindeki çuval dolusu yemi basın mensuplarının kameralarına serpiştirdi.

Gazetecilerin, "Ne dilek tuttunuz?" sorusuna Özay, "Her bir avuçta ayrı bir dilek tuttum. Barış dolu bir dünya diledim" dedi.

İtalya'daki beyaz prensi ile ilgili soruları da yanıtlayan Özay, "Şu an onun için konuşmak erken. Tanımaya çalıştığım bir insan var hayatımda. İsmini kesinlikle söylemem. Bu tür konuşmalar için erken olduğunu düşünüyorum. Beraber yaşayacağım insanı ailemle, kamuoyu ile paylaşacağım. Önce o insanın bana güven vermesi lazım. Bu da zamanla olur. 'Tamam budur' dediğim anda sizlere açıklayacağım" diye konuştu.

Uçakta gelirken bölgedeki kuraklığa dikkat ettiğine de değinen Özay, "Burası çok çorak bir bölgedir. Oysa tarıma elverişli bir yerdir. Buranın ağaçlandırılması lazım. Orman Bakanlığı'na buradan çağrıda bulunuyorum. Havadan tohum atılıp burası ağaçlandırılır" dedi.

11 ayın sultanı Ramazan ile ilgili de konuşan Tuğba Özay, "Dini suistimal edenlere öfkeleniyorum. 11 ay her türlü şeyi yaşa, 1 ay ibadet et. Benim için en büyük ibadet insanca, sevgiyle yaşamaktır" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 11:51:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?