3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Tuluyhan Uğurlu'dan muhteşem konser

TULUYHAN UĞURLU ŞANLIURFA'DA KONSER VERDİ

Dünyaca ünlü Piyanist-Besteci Tuluyhan Uğurlu, Turizm Haftası Etkinlikleri kapsamında "Güneş Ülke Anadolu" isimli konserini Şanlıurfa'da verdi.

Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen ücretsiz konserde Şanlıurfalılarla buluşan Tuluyhan Uğurlu, müzik ve görüntüler eşliğinde 10 bin yıllık Anadolu tarihini dinleyenlere sundu. Anadolu'nun tarihini sunmaya çalışan Uğurlu, eserlerinde Mustafa Kemal Atatürk, Yunus Emre, Ahmet Yesevi, Mevlana ve Hacı Bektaşi Veli gibi Türk büyüklerinin özdeyişlerine de yer verdi. Mistik, tarihsel ve bilimsel öğelerin işlendiği konser, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Sanatçı, konserinde kentin yöresel türküsü olan "Urfa'nın etrafı dumanlı dağlar" parçasını kendi müziğiyle birleştirerek, dinleyicilere farklı bir repertuarda sundu.

Tuluyhan Uğurlu'ya konserinde, kavalda Murat Toraman, kemanda Doğukan Çokşeker ve vurmalı enstrümanlarda Gürkan Özkan eşlik etti. Dinletinin ardından Uğurlu, katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe, etkinliğe katılımından dolayı Uğurlu ve ekibine plaket verdi. Tuluyhan Uğurlu, konserin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk kültürünün çok zengin olduğunu söyledi. Zaman zaman bu kültürün altında ezildiklerini belirten Uğurlu, şöyle konuştu:

"Zaman zaman bu kültürün güzellikleri fazla geliyor, altında ezilebiliyorsunuz. Bu manada değerlendirince zengin kültürümüzü, görsel, edebi metinlerle ve müzikle insanlara yaşatmayı ve bu güzelliklerin farkında olmalarını bir kez daha sağlamayı hedefliyoruz. Çünkü biz çoğu zaman bir şeylerin yanından geçiyoruz, ama neyin yanından geçtiğimizi genelde bilmiyoruz."

Şanlıurfa'daki seyirciden etkilendiğini vurgulayan Uğurlu, "İlk geldiğimde de çok ilgi vardı. Kalbimin yarısını bu şehirde bırakarak gitmiştim. Şimdi geldiğimde de yine muhteşem bir seyirciyle karşılaştım. Adeta bir Avrupa seyircisi gibi çok çok ileride. Gerçekten bunu inanarak söylüyorum. Çünkü dünyanın her tarafında konser veriyorum ve bütün seyircileri çok iyi biliyorum. Bu seyirci sahnede anlattığınızı yaşayabiliyor. Avrupa'da, Amerika'da çok zor bulursunuz" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı M. Fevzi Yücetepe de dinletiyi "muhteşem" olarak nitelendirdi. Yücetepe, kültürü müzik eşliğinde dinlemekten büyük keyif aldıklarını söyledi. Konseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız, Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nemci Karadağ, bazı daire amirleri ve çok sayıda vatandaş izledi.

TULUYHAN UĞURLU ŞANLIURFA'DA KONSER VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2010 Cuma 11:15:00
Güncelleme :16 Nisan 2010 Cuma 11:30:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?