5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Tüm aile görme engelli

Harran ilçesine bağlı Gögeç köyü Yeni Doğan mezrasında ikamet eden görme engelli Songur ailesi, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.

Tüm fertleri görme engelli olan ve çalışamayan aile, maddi imkansızlıklarla boğuşuyor. Baba Ahmet Songur yüzde 100 göremezken, eşi Meyta Songur major depresyon ve yüzde 70 görme engelli, çocukları Hacer (14), Fatma (11), Abdulhalim (10) ve Şemse de (8) yüzde 60 görme engelli olarak yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.

Ailece görme engelli olmalarından dolayı çok sıkıntı yaşadıklarını ifade eden baba Ahmet Songur, "Köy ortamında çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyoruz. Hiçbirimiz çalışacak durumda değiliz. Sağlıksız ve ilkel şartlar altında yaşıyoruz. Oturduğumuz ev harabe gibi. Kışın yağmur yağdığında çatı akıyor. Evimizde kullanabileceğimiz eşyamız yok. Köylü yardım etmezse aç kalacağız. Çocuklarımın hiçbiri okuyamadı. Çocuklarımın geleceğinin de benim gibi kararmaması için devletimizden ve hayır sahiplerinden yardım bekliyorum. Birkaç gün sonra köylü pamuk toplamak için ovaya inecek. Biz köyde yapayalnız kalacağız. O zaman yaşam daha da zorlaşacak. Yeter artık, hayatımız dayanılmaz bir şekilde işkenceye döndü. Bizler de insanca yaşamak istiyoruz. Hiç olmazsa çocuklarım tedavi edilerek bu karanlık dünyadan kurtulsun. Hayır sahiplerinin sesimizi duymalarını bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 13:35:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?