5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Tüm uyarılara rağmen

Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinin uyarılarına rağmen, Şanlıurfa'nın Akçakale ve Harran İlçesi'nde çiftçi anız yandırmaya devam ediyor.

Akçakale ilçesine bağlı köylerde ve ilçe civarında bulunan tarım arazisinde anız yakılırken, bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Yetkililer, anız yakılmasının topraktaki organik maddeleri yok ederek, toprağın verimini düşürmesine, ayrıca her yıl ülkemizde yakılan anızın hava koşulları ve tedbirsizlik yüzünden büyük çapta hava kirliliğine de sebebiyet verdiğini ifade ederken, çiftçilerin bu uyarılara aldırış etmediği belirtildi.

Şanlıurfa İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri, anız yakma işleminin tarlalara yarardan çok zarar getireceğini, ayrıca anız yakan çiftçilerin hakkında yasal işlem uygulanacağını belirtti. Hava sıcaklarının mevsim normallerinin üstünde seyrettiği şu günlerde anız yakmanın her zamankinden daha da tehlikeli olduğu ifade eden yetkililer, tarla kenarındaki otların ve anızların yakılması sırasında, kontrol altında tutulduğu zannedilen ateşin sıcak hava ve rüzgarında etkisi ile çabucak yayılarak ciddi yangınlara sebebiyet vereceğini belirtti. Çiftçilerin başka yöntemler kullanarak tarla ve çevresini temizlemeleri konusunda uyarın yetkililer, çiftçiler hakkında yasal işlem yapılacağını kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 12:40:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?