30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Türban eylemcileri Kabe yolunda

Şanlıurfa'dan başlayan ve Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda devam eden başörtüsüne özgürlük yürüyüşçülerinin eylemi sona erdi. Şanlıurfa'dan Yasemin Çiçek tarafından 22 Ekim 2004 tarihinde başlatılan başörtüsüne özgürlük yürüyüşü, Abdi İpekçi Parkı'nda yapılan bir basın açıklamasıyla sone erdi.

Başörtüsüne özgürlük yürüyüşçülerinden Mehmet Tutak yaptığı basın açıklamasında, 3 kişiyle başladıkları yürüyüşte yüzlerce kişiyle Ankara'ya ulaştıklarını belirterek, 250 bin imza topladıklarını, imzaların 70 binini TBMM'ye, 43 binini İnsan Hakları Komisyonu'na, 30 binini BM'ye, 15 binini AB Delegasyonu'na, 25 binini ise Cumhurbaşkanı'na verdiklerini açıkladı.

Bu kadar imzaya rağmen hiçbir müspet adımın atılmadığını ifade eden Tutak, "Hükümet sabır tavsiye etmekte. Muhalefet ise keyfi ve zorbaca olan başını aç dayatmasını görmezden gelmektedir" dedi.
Tamamı Müslüman olan bu halka, bu dayatmayı reva görenleri şiddetle kınadıklarını söyleyen Tutak sözlerine şöyle devam etti:

"Bizler yasağın müsebbiplerini, yasak karşısında suskun kalanları Allah'a şikayet ediyoruz ve bunu onun beyti olan Kabe-i muazzamada yapacağız. Ravzai muttaharaya gidip mağdurlardan topladığımız dilekçeleri peygamber efendimize arz edeceğiz."

Tutak Kabe'ye hicret yürüyüşüne 8 Temmuz Cuma günü Eyüp Sultan Cami'nde başlayacaklarını kaydetti. Yapılan basın açıklamasının ardından Yasemin Çiçek ve Mehmet Tutak, sırtlarında çantalarıyla İstanbul'a doğru yürüyüşe geçti. Çiçek ve Tutak, bir grup tarafından uğurlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2005 Çarşamba 14:16:13
Güncelleme :19 Temmuz 2005 Salı 11:52:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?