5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Türbelere ziyaretçi akını

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesine bağlı Eyyüp Nebi beldesinde, Hz. Eyyüp, Hz. Elyasa ve Eyyüp Peygamberin hanımı Hz. Rahime'nin türbeleri, bayramın birinci gününde ziyaretçi akınına uğradı.

Yaklaşık 30 bin kişinin ziyaret ettiği türbeye kundağa sarılı bebeğiyle gelen hanımlar da dua etti.

Bazıları Hz. Rahime'nin türbesinin bulunduğu bahçede üzerinde 'Besmeleyle iç suyu, bu suda bul şifayı' yazılı çeşmeden su içti.

Rivayete göre, Hz. Eyyüp'ün hastalığı döneminde sırtını dayayarak dinlendiği 'sabır' taşına da ziyaretçiler sırtlarını yaslayarak sabır diledi. Sırtını sabır taşına yaslayan bir ziyaretçi, "sabretmek, şifa bulmak için Eyyüp nebiyi ziyarete geldiklerini ve Allah'tan şifa dilediklerini" söyledi.

Eyüp Nebi Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım da Eyyüp beldesinde üç tane türbe bulunduğunu belirterek, "Eyyüp Nebi beldesinde adından da anlaşılacağı gibi Hz. Eyyüp Peygamber türbesi, Hz Elyasa Peygamber türbesi ve Hz Rahime türbesi bulunmaktadır. Beldemizde bu türbelerin önemi çok büyük. Her zaman Eyyüp Nebi beldesine ziyaretçiler gelir fakat bayramlarda daha da artar. Yaklaşık iki günde 30 bin ziyaretçi buraya geldi" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2009 Pazar 12:11:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?