5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Turist rehberliği kursu ilgi görmedi

Şanlıurfa'da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açılması planlanan profesyonel turist rehberi kursuna müracaatlar sürüyor.

Her yıl çok sayıda yerli-yabancı turistin uğrak yeri olan Şanlıurfa'da rehberlik kursu düzenlenecek. Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün girişimi ile açılacak kokartlı profesyonel turist rehberi kursuna şu ana kadar yapılan müracaatlar beklenenin altında oldu.

Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Ahmet Demir, kursa şu ana kadar geçerli başvuru sayının 45 olduğunu belirterek, "Bunlardan 18'i kursiyer adayı. Şanlıurfa genelinde gerekli duyuruları yapmamıza rağmen, kurs için başvuru sayısı çok az oldu. Müracaatlarımız 5 Kasım 2007'ye kadar devam ediyor. Yüksek okul mezunlarından kursa başvuru yapmalarını bekliyoruz. Rehberlik yapmak isteyen kişilerin açacağımız kursa mutlaka katılmaları gerekiyor” dedi.

Kokartı olmayanların turist rehberliği yapamayacaklarını belirten Demir, “Kokartlı profesyonel turist rehberi olmayanlar, rehberlik yapamaz. Kokartsız rehberlik yapanlara 1618 sayılı yasa gereği 6 aydan 3 yıla kadar hapis ile bin 500 YTL para cezası veriliyor. Seyahat acenteleri mutlaka kokartlı rehber bulundurmak zorundadır. Bu kurslar kola kolay açılmıyor Kursu bitiren kursiyerler dolgun ücretle iş bulma imkanına sahip oluyor. Şanlıurfa'da 15 seyahat acentemiz olduğu halde bir kokartlı turist rehberi var. Şanlıurfa'da en az 50 kokartlı turist rehberine ihtiyaç duyulmakta" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2007 Cumartesi 13:32:44
Güncelleme :27 Ekim 2007 Cumartesi 13:53:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?