30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Turistleri tarihi kaleye kilitlediler

Tarihi kaleyi gezmeye gelen 7 kişilik bir aile, görevlilerin kapıyı kilitlemesi üzerine içerde mahsur kaldı. Vatandaş durumu polise bildirdi, görevliler direndi. Muhammet Taşçılar’ın haberi.

Şanlıurfa’nın Tarihi ve turistik yerlerini gezmeyene gelen 7 kişilik aile kale kapıları kilitlenince içeride 1 saat mahsur kaldı.

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan tarihi kent Şanlıurfa’ya gelen 7 kişilik aile, inanışa göre Hazreti İbrahim peygamberin ateşe atıldığı yer olarak bilinen Urfa kalesini gezmeye çıktı. Görevlilerin mesai bitmesinin ardından kale kapılarını kapatınca 7 kişilik aile içeride mahsur kaldı. Kalenin demir parmaklıkları arkasında mahsur kalan ailenin yardımına vatandaşlar yetişerek durumu polise bildirdi.

Bu arada, içeride mahsur kalan küçük çocuklar, Urfa’nın tarihi kalesini gezmeye geldiklerini ancak, görevlilerin ihmali yüzünden içeride mahsur kaldıklarını söylediler. Daha sonra olay yerine çağrılan görevli, gazetecilerin görüntü çektiğini farkedince, kapıyı açmamakla tehdit etti. Bir süre gazetecilerle tartışan görevli, içeride kalan ailenin tepkisi ile kapıyı açmak zorunda kaldı. Kalenin demir parmaklıkları arkasından çıkan aile, yaklaşık 1 saat içeride mahsur kaldıklarını buranın kapanma saatlerinin olmadığı gibi içeriye girirken de kimsenin kapanma saatlerini söylemediğini belirttiler.

Haber7
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2005 Pazartesi 10:26:28
Güncelleme :3 Ocak 2005 Pazartesi 11:29:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?