5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Turistlerin tavla keyfi

Şanlıurfa'nın turizm miraslarından olan Gümrük Hanı'na akın eden birçok yabancı turist, hanın tarihi dokusunu inceledikten sonra burada tavla oynamanın keyfini yaşıyor.

Şanlıurfa Araştırma ve Kültür Vakfı (ŞURKAV) tarafından restore edilerek turizme kazandırılan tarihi Gümrük Hanı'nın içersindeki kıraathanelere giden yabancı turistler, zamanlarını buradaki Türk vatandaşlarla domino ve tavla oynamakla geçiriyor. Tarihi mekanlarından birisi olan Gümrük Hanı'nda bulunan kahvehane akşam saatlerinde renkli görüntülere sahne oluyor. Müşterilerinin büyük bölümünü yaşlıların oluşturduğu Gümrük Hanı, artık yabancı turistlerin de içinde yer aldığı çekişmeli dama müsabakalarına sahne oluyor.

Türkiye'nin tarihi yerlerini görmek için geldiğini kaydeden İngiliz turist Cate White, arkadaşları ile handa tavla oynamanın çok güzel olduğunu söyledi.

White, Türk insanlarının sıcak bir ilgiye sahip olduklarını ifade ederek, "Arkadaşlarımızla Türk tarihini öğrenmek ve buradaki insanların yaşam tarzlarını merak ettiğimiz için tatile geldik. Tarihi dokuları gezerken burayı gördük ve insanların burada hep birlikte oyunlar oynadıklarını görünce çok şaşırdım. Sonra biz de arkadaşlarımızla ya da buradaki Türk insanları ile tavla oynayarak keyifli saatler geçirebiliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 10:58:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?