5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Turizm gönüllüleri iş başında

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde yerli ve yabancı turistleri konuk eden Harran Kültür Evi ve konuk evleri turizm gönüllüsü gibi hizmet veriyor.

Harran'da tarihi ve turistik yerleri gezmeye gelen yerli ve yabancı turistlerle gün boyu ilgilenen, bölgeyi tanıtan ve bilgilendiren konuk evi işletmecileri, turizm gönüllüsü gibi çalışıyor. Gelen misafirlere konaklama, ikram ve tanıtımda güler yüzlü davranan işletmeciler, gelen turistleri memnun etmeye çalışıyor. Gelen misafirlere çok titiz davranan işletmeciler, bu hizmetleri ile ülke turizmine iyi bir katkıda bulunduklarını söylediler.

Harran ilçesinde Harran kültür evi işletmecilerinden Ali Kızılkaya, Harran'ı tanıtmada kendilerine çok büyük görevler düştüğünü dile getirerek, "Harran Kültür Konuk Evimizin 240 yıllık bir ömrü vardır. Bu evde daha önce dedelerimiz yaşamış. Bu evi yıllardır Harran turizmine katkı olması açısından ayakta tutuyoruz. Harran Kültür Konuk Evinde, dışarıdan gelen yerli ve yabancı turistlere her türlü hizmet verilmekte ve ihtiyaçları karşılanmaktadır. Harran Kültür Evi, ev şartları tamamen uygun bir şekilde

turistler için dizayn edilmiş durumdadır. Kültür Evinde, buğday curunu, su küpü, ekin yabası, bulgur taşı, av aletleri, kahve gem gümleri, keçeler, saman döveceği, fanuslar, ibrikler, yayık tulumu ve birçok tarihi figürler bulunmaktadır. Burada yatan misafirlere akşamları mutlaka çiğköfte yaparız. Bu mekana gelen yabancı misafirlerimize, Harran'ı gezmeleri için yabancı turistlere mihmandarlık yapıyoruz" dedi.

Ali Kızılkaya, dört kızı ve üç erkek çocuğu ile birlikte 15 yıldır Harran İbn-i Teymiye Mahallesi'nde Harran Kültür Evi ile turizm gönüllüsü gibi çalışarak, yerli ve yabancı turistlere hizmet veriyor

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2009 Perşembe 13:25:03
Güncelleme :8 Ekim 2009 Perşembe 14:08:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?