5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Turizmde konaklama sıkıntısı

Mezopotamya'nın en eski yerleşim merkezlerinden biri olan Şanlıurfa, konaklama sıkıntısı sebebiyle turizmden istediği payı alamıyor.

İnanç turizminin dünyada ve Türkiye'deki önemli merkezi olan Şanlıurfa; Harran, Şuayb Şehri, Soğmatar ve Göbeklitepe gibi dünyaca ünlü ören yerleri ile dikkat çekiyor. İl sınırları içersinde yapılan 33 arkeolojik kazıda ortaya çıkan antik yerleşimler, tarih ve arkeolojik turizm alanında önemli bir yere sahip bulunuyor.

Şanlıurfa, Karacadağ Kayak Merkezi ile kış turizminde de tatilcilerin gözdesi olurken, Karaali Kaplıcaları ile termal turizmi, Tek Dağları'ndaki av hayvanları ile av turizminde de yoğun ilgi çekiyor. Atatürk Barajı ve Halfeti ilçesinde su sporları turizminin yapıldığı Şanlıurfa ayrıca, Kelaynak kuşları, keklik ve evlerde beslenen evcil güvercinleri ile ornitoloji turizminde önemli bir merkez. Ancak turizm çeşitliğinde ülkenin en zengin illerinden biri olan Şanlıurfa, bu özelliğini yeterince kullanamıyor.

Turizm gelirleri bakımından birçok ilin gerisinde kalan Şanlıurfa'da en önemli problemin konaklama olduğunu belirten yetkililer, bu soruna bir an evvel çözüm bulunmasını istiyor. Yetkililer, "Şanlıurfa'ya gelen yerli ve yabancıların büyük bir bölümü gündüz gezdikten sonra gecelemek için Gaziantep ya da Diyarbakır'a gidiyor.

Bu da Şanlıurfa turizmi için önemli bir kayıp demek. Eğer Şanlıurfa'da konaklama problemi yapılacak tesislerle çözülürse turizm sektöründen alınan pay daha da büyür. Şanlıurfa'nın turizm potansiyelinin bilinçli bir şekilde harekete geçirilmesi ile ülkemiz ekonomisine de çok önemli katkılar sağlanacaktır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 13:22:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?