5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Turizme hizmet için hazırlar

Dünyanın sayılı büyük barajlarından olan Atatürk Barajı'nı barındıran Bozova İlçesi ile Fırat Nehri'nin geçtiği Halfeti İlçesi turizm sektörünün son dönemlerde parlayan iki yıldızı haline geldi.

Türkiye'nin en büyük barajına sahip olan Bozova İlçesinde, bu imkanı turizm sektörüne kazandıracak çalışmalar sürdürülüyor. Atatürk Barajı Gölü'nü değerlendiren Bozova Kaymakamlığı, güney sahillerini aratmayacak kalitede tesisler yaptırdı. Bozova Çatak Tesisleri artık Şanlıurfa'ya gelen özellikle yerli turistlerin ve yöre halkının en gözde mekanı haline geldi. Çocuk ve gençlerin yelken sporuyla uğraştığı tesislerde isteyen yüzüyor, isteyenler ise güneşin tadını çıkarıyor.

Şanlıurfa'nın bir başka sahil kenti ise Halfeti İlçesi. Sular altında kalan eski Halfeti'yi turizm sektörüne kazandırmak için yapılan çalışmalar hedefine ulaştı. Bölgede oluşturulan çok sayıda tesis ve gerek kaymakamlık gerekse özel şahısların aldıkları vapurlar bölgede turizmin hizmetinde. İlçeye gelen yerli ve yabancı turistler Fırat'ın suları yanında açan ilçe ve yerleşim yerlerini görebilmek için vapur turu yapıyorlar. Tur kapsamında yörenin en eski tarihi eseri Rumkale'de gezme imkanına kavuşan turistler sayesinde Halfeti İlçesi artık bir kıyı kenti gibi gözde mekan haline geldi.

Yetkililer, tarihi varlıkları, konumu ve kültürü itibariyle Şanlıurfa'nın her bir köşesinin turizm sektörünün hizmetinde olduğunu belirterek, "Ancak bu iki ilçemiz barındırdıkları güzellikleriyle kıyı kentlerimize benzemeye başladılar" dediler.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 12:33:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?