5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Turizme kalifiye eleman

Şanlıurfa Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün girişimleriyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığı tarafından, turizm sektöründeki kalifiye personel ihtiyacını karşılamak amacıyla Harran Oteli'nde düzenlenen kurs programı tamamlandı.

Program çerçevesinde; "İş Başı Eğitim Kursu" hakkında Figen Kurt, "Kat Hizmetleri Kursu" hakkında Dönüş Koçak, "Ön Büro Kursu" hakkında Yüksel Başaran, "Yiyecek İçecek Servisi" hakkında Murat Özen tarafından bilgiler verildi.

Program sonunda "Ön Büro" eğitim sınavına 16 kişi, "Yiyecek İçecek Servisi" eğitim sınavına 29 kişi girdi. Kurslara Şanlıurfa'daki oteller ve konuk evleri yoğun ilgi gösterdi. İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Sait Özgür ve Şube Müdürü Ahmet Demir nezaretinde yapılan kurslara katılan kursiyerler, Kültür Turizm Bakanlığı'na, Şanlıurfa Valiliğine ve İl Müdürlüğü'ne teşekkür ettiler.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Eğitim konusunda yapılan çalışmalar hayati önem taşımaktadır. Bu eğitime katılanlara Kültür ve Turizm Bakanlığı onaylı sertifika verilecek. Bu şekilde amacımız Şanlıurfa'da verilen turizm hizmetlerinin, Şanlıurfa adına daha profesyonelce yapılmasıdır. Katılımcılardan olumlu tepkiler aldık, kursların tekrarlanmasını istediklerini belirttiler. Müdürlük olarak kursların tekrarlanmasını için girişimde bulunacağız. Eğitim programına katkılarından dolayı Harran Oteli yöneticilerine teşekkür ederim" dedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 15:54:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?