5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Türk heyetinden Suriye ziyareti

Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl ve beraberindeki Türk heyeti, Suriye Arap Cumhuriyeti Telabyat ilçesindeki devlet yetkilileri ile görüşmek üzere Suriye'ye gitti.

Suriye'de Telabyat Mıntıka Müdürü Albay Adnan El-Halil tarafından karşılanan İlçe Kaymakamı Şefik Aygöl ve beraberindeki Türk heyeti, Telabyat Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya katıldı.

Toplantıya Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, Akçakale 5. Bölük Komutanı Yüzbaşı Sabahattin Altınordu, İlçe Jandarma Komutanı Vekili Başçavuş Bilal Savaş, İlçe Emniyet Müdürü Erdal Daloğlu, Gümrük Müdürü Ahmet Kök, Suriye Telabyat Mıntıka Müdürü Albay Adnan El-Halil ve beraberindekiler katıldı.

İlçe Kaymakam Şefik Aygöl, Suriye'de yapılan toplantı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bu toplantılar iki ülke yetkililerince 1971 yılında Halep ilinde imzalanan protokol gereği yapılan mutat toplantılardır. Genel konuların yanı sıra, sınır güvenliği, iyi komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi, karşılıklı bilgi alışverişi ve sınır kapısının çalışmaları, sınır ötesi bayramlaşma amacıyla Suriye'ye gidecek olan Türk vatandaşlarının en iyi şekilde giriş ve çıkışlarının yapılması ve bu minvaldeki sorunlara çözüm getirme amacıyla görüşmeler yapılmıştır. En önemlisi de iki ülke arasında iyi komşuluk ve kardeşlik ilişkilerinin gelişmesini sağlamaktır. Şu anda komşumuz Suriye Telabyat ile ilişkilerimiz gayet güzel dostane bir şekilde ilerlemektedir. Bütün çabamız iyi komşuluk, kardeşlik ve dostluğu devam ettirmektir" dedi.

Yapılan toplantının sınırda asayiş ve gümrük kapılarından daha rahat geçiş sağlamak açısından çok faydalı bir toplantı olduğu belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 18:01:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?