5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Türk-İş Genel Başkanı Şanlıurfa'da

TÜRK-İŞ GENEL BAŞKANI MUSTAFA KUMLU ŞANLIURFA'DA

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Şanlıurfa Şubesinin DSİ 15.Bölge Müdürlüğü salonunda yapılan 9. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Türk-İş'in Türkiye'nin en büyük örgütlü gücü olduğunu söyledi.

Devlet Su İşleri 15. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Türk-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Tes-İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Ramazan Düzme ve sendika üyeleri katıldı. Kurul Toplantısının Açılış konuşmasını yapan Türk-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Kumlu, IMF'nin faiz dışı fazla hedefiyle Türkiye'nin kaynaklarına yıllarca el koyduğunu, yoksulluk üreten bu programların hükümetlerin de yoksulluğu yönetmesini beraberinde getirdiğini savundu.

Hükümetin de Türk-İş'in gücünün bilinciyle, bu duyarlılığı fark etmesi ve adımlarını ona göre atması gerektiğine kaydeden Kumlu, "Türk-İş'in bu duyarlılığı gözetemeyecek hale getirilmemesi gerekmektedir. Mesela kıdem tazminatı konusunda Türk-İş çok hassastır. İşverenler ise kıdem tazminatına el atabilmenin hesabı kitabı içindedir" dedi.

Hükümetle bu güne kadar her konuyu konuştuklarını ve konuşmaya da devam edeceklerini belirten Kumlu, ancak kıdem tazminatının bunun dışında tutulması gerektiğini söyledi. Kıdem tazminatını işçinin kazanılmış en önemli haklarından biri olduğunu düşündüklerine değinen Mustafa Kumlu, Türk-İş Genel Kurulunun kıdem tazminatlarına dokunulması halinde genel grev sebebi sayacağı yönünde karar alacağının ifade ederek, "Gazetelerde 30 günlük kıdem tazminatını 15 güne düşürmek için hükümete önerilerde bulunuyorlar.

Bu zaten geçmişte de böyleydi bugünde de devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Bakanlığının yaklaşımı ise her konunun tartışmasından yanadır. Biz işverenlerle hükümetle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada her konuyu konuşmaya hazırız. Ama kıdem tazminatı hariç" diye konuştu.

Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, IMF politikalarına da değindi. Türkiye'nin yoksulluğu önleyici, gelir dağılımını düzenleyici, işsizliği azaltıcı, üretimi arttırıcı ve tarım kesimini diriltici önlemler alması gerektiğine işaret eden Kumlu, "IMF faiz dışı fazla hedefiyle Türkiye'nin kaynaklarına yıllarca el koymuş, yoksulluk üreten bu programlar hükümetlerin de yoksulluğu yönetmesini beraberinde getirmiştir. Oysa yoksulluk yönetilmesi değil ortadan kaldırılması gereken bir hedef olmalıdır. Yapılması gereken

yoksul kesimlerin öncelikli yaşamsal gereksinimlerinin giderilmesi ve durumlarının iyileştirilmesidir. Ancak buna yönelik adımlar atılması bir yana Türkiye'yi yönetenler bugün yoksulluğu yönettiklerinin bile farkında değil. Türkiye içine girdiği IMF kıskacından kurtularak, halkının çıkarları için hareket edebileceği bir alanı oluşturmalıdır" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından oylamaya geçildi. Tes-İş Şanlıurfa Şube Başkanı Ramazan Düzme'nin yeniden aday olduğu seçime tek listeyle gidildi. Kayıtlı 107 delege oy verme işlemine başladı.

TÜRK-İŞ GENEL BAŞKANI MUSTAFA KUMLU ŞANLIURFA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2009 Cumartesi 13:15:05
Güncelleme :7 Kasım 2009 Cumartesi 18:10:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?