5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Türk Telekom'dan ağaçlandırma çalışması

E-fatura projesi kapsamında Türkiye'yi ağaçlandırmayı hedefleyen Türk Telekom, bir yıl içinde 81 ilde toplam 100 bin fidan dikecek
 
Türkiye'nin telekomünikasyon devi Türk Telekom'un e-fatura projesi kapsamında hedeflenen 100 bin fidanın dikimine Şanlıurfa ile devam ediyor. Elektronik fatura uygulamasının yaygınlaştırılarak kağıt tüketiminin azaltılmasının yanı sıra Türkiye'nin ağaçlandırılmasına katkıda bulunulmasının da amaçlandığı proje kapsamında düzenlenen ağaç dikimi töreninde bin fidan dikildi. 

Tören, Türk Telekom İlköğretim Okulu Öğrencileri, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Ekipler Amirliği ve Türk Telekom çalışanlarının katılımı ile Akabe Mevkiinde gerçekleştirildi. Şanlıurfa İl Telekom yetkilileri, Türk Telekom ailesi olarak Türkiye'ye iyi bir gelecek hazırlamaya destek olan bu projede yer aldıkları için gururlu olduklarını ifade etti. 

E-fatura kampanyası sayesinde bugün Türk Telekom'un yaklaşık 900 bin abonesi faturalarını elektronik ortamda alıyor. Kampanyaya katılımı artırmak için hediye dakikalardan online başvuru imkanına kadar birçok kolaylığı müşterilerine sunan Türk Telekom, Türkiye'de çevre bilincinin yaygınlaşmasına katkıda bulunuyor.
Fidan dikimini büyük bir heyecanla yapan Türk Telekom İlköğretim Okulu öğrencileri diktikleri fidanların üzerine önceden hazırlamış oldukları kendi isimlerinin yazılı olduğu etiketleri bağladılar. Öğrenciler diktikleri bu fidanlarla hem Şanlıurfa'nın yeşiline katkı sunduklarını hem de her fidan bir can misali kendilerinde artık toprakta yaşayan bir canlarının olduğu belirttiler. 

Fidan dikiminden sonra öğrencilere Türk Telekom İl Müdürü Suat Soran tarafından çeşitli hediyeler dağıtıldı. Törende bir konuşma yapan İl Müdürü Suat Soran, "Türk Telekom'un çevreye yaptığı yatırımın en önemli göstergesi olan, ülkemize büyük ölçüde fayda sağlayan sosyal sorumluluk çalışmamız e-fatura projesi kapsamında siz sevgili öğrencilerimizin de katılımıyla ağaç dikimlerimizi yaptık. Bugün ilimiz Şanlıurfa'da bin adet fidan dikerek ülke çapındaki e-fatura ormanlarına ilimizi de eklemiş olmanın mutluluğunu yaşadık. Katkı sunan siz çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi. 

Öte yandan Şanlıurfa'nın yeşillenmesi için başlatılan bu projeye kendilerinin de ortak edilmesine okulu ve öğrencileri adına teşekkür eden Türk Telekom İlköğretim Okulu Müdiresi Sibel Sakızcı, "Her fidan bir can sloganından yola çıkarak biz de çocuklarımızın isteği üzerine fidan dikimine katıldık. Bizleri yalnız bırakmayan bizimle beraber fidan dikimine katılan Toplum Destekli Ekipler Amirliğine de çok teşekkür ediyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 11:42:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?