5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Türkiye-Kore işbirliği yatırıma dönüyor

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emin Önen'in daveti üzerine, Türkiye'de yapılacak yatırımları görüşmek üzere Şanlıurfa'ya gelen Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Chang Yeab Kim, Koreliler ile Türkler arasında geçmişten gelen bir kardeşlik olduğunu ve iki ülkenin sahip olduğu potansiyeli kullanarak, Kore'deki büyük firmalar tarafından Türkiye'de yeni yatırımlar yapılacağını söyledi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emin Önen'in daveti üzerine Şanlıurfa'ya gelen Büyükelçi Kim, Yıldız Saray Konuk evinde yediği yemek sonrasında basın mensuplarına Türkiye'de yapılacak yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Konuşmasında sürekli Türkiye ile Kore arasındaki kardeşlikten bahseden Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Chang Yeab Kim, Şanlıurfa'ya 3. gelişi olduğunu, Şanlıurfa'yı çok sevdiğini belirtti.

Kore ile Türkiye arasında diğer ülkelerle mukayese edilmeyecek bir yakın ilişkinin olduğunu söyleyen Büyükelçi Chang Yeab Kim, "Sayın milletvekilimiz beni bu güzel şehre davet edince hemen kabul ettim ve geldim. Diğer ülkelerden farklı olarak Türkiye ile Kore arasında çok özel bir ilişki var. Türk halkı Kore halkını kendisine kardeş gördüğü gibi, Koreliler de her zaman Türkleri kendisine kardeş olarak görmüştür. Bir çok şeyler yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Aramızdaki ilişkilerin gelişmesi için büyük bir potansiyele sahip olduğumuza inanıyorum. Kore şu günlerde Türkiye'nin en önemli ekonomik ortaklarından birisidir ve zaten Koreli bazı büyük firmalar bu ülkede yatırım yapmıştır. Sahip olduğumuz potansiyel dahilinde bu yeterli değildir. Türkiye ile olan ilişkilerimizin geliştirilmesi için elçiliğim azami çaba sarf edecektir. Sayın milletvekilimiz de dahil olmak üzere desteğe ve yardıma ihtiyacımız var. Kore ile Şanlıurfa arasında olan ilişkilerin de geliştirilmesi için yapabileceğimiz şeylerin olduğuna inanıyorum. Birbirimize yardımcı olabileceğimiz bazı alanlar bulacağımızı ümit ediyorum. Samimi bir şekilde bunları görüşeceğim çünkü söylediğim gibi Türkler ve Koreliler birbirlerinin kardeşidir. Yarın bir şeyler yapacağımızı düşünüyorum. Bana göstermiş olduğunuz sıcak misafirperverlikten dolayı ayrıca size teşekkür ederim. Ayrıca bu kadar basın mensubunu da beklemiyordum doğrusu" şeklinde konuştu.

Büyükelçi Kim'in yarın AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emin Önen ile birlikte, GAP Uluslararası Havaalanı sahasına dikilecek fidan törenine katılacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 09:44:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?