5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Türklere domuz gribi kontrolü

Ramazan Bayramı'nı Suriye'deki akrabalarının yanında geçirmek isteyen Şanlıurfalı Türklere, Suriye doktorları tarafından domuz gribi kontrolü uygulandı.

Ceylanpınar ilçesi sınır kapısını kullanarak, Suriye'ye girmeye geçmeye başlayan Türk vatandaşları Suriye tarafında kurulan içinde doktorların ve hemşirelerin bulunduğu sağlık çadırında sağlık taramasından geçirildi.

Suriye'de sağlık taramasından geçen Türk vatandaşları gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler. Sağlık çadırında görev yapan Suriyeli bir doktor ise, şunları kaydetti:

"Türkiye'de görülen domuz gribine karşı, tedbir amaçlı olarak içerisinde 8 hemşire ve 2 doktor görev yapmaktadır. Görevliler domuz gribi şüphesinin yanı sıra geçişlerde olası sağlık sorunlarında Türk vatandaşlarına yardım edeceklerdir" dedi.

Suriye tarafına geçen Türk vatandaşları sağlık kontrollerinin ardından Suriye tarafında bulunan akrabaları ile birbirlerine sarılarak ve öperek hasret giderdi. Bu yıl kontenjan sayısının geçen yıla oranla yüzde 50 oranında azaltılması nedeniyle Suriye tarafındaki geçişlerde yoğunluk yaşanmadı. Bu yıl her iki ülke tarafındaki sınır geçiş kapıları Türkiye ve Suriye bayraklarıyla donatıldı.

İlk defa Türk gazetecilerin Suriye tarafına haber maksatlı olarak geçişine izin verildi. Daha sonra Ceylanpınar ilçe Kaymakamı İlker Özerk Özcan, hudut tabur komutanı Piyade Yarbay Ahmet Nurdan, Garnizon komutanı Piyade yüzbaşı Fatih Bozkurt, Belediye Başkanı İsmail Arslan, ilçe Jandarma Komutanı Reşat Akan ve ilçe Emniyet Müdürü Ali Fer tarafından oluşan heyet hudut sınır kapısını kullanarak Suriye tarafına geçtiler.

Suriye tarafında bulunan Rasulayn mıntıka Amiri Zeki Hammadi El Asti ve Belediye Başkanı Abdürrezak Hamit ve diğer yetkililer tarafından çiçeklerle karşılandı. Suriye tarafında bir süre kalan Ceylanpınar heyeti daha sonra Suriye heyeti ile birlikte Ceylanpınar tarafına geçiş yaptılar. Ceylanpınar tarafına geçiş yapan Suriye heyeti Türkiye sınır kapısında bir süre folklor ekibini izledikten sonra Suriye heyetinde bulunan Rasulayn mıntıka Amiri Yarbay Zeki Hammadi El Asti Türkiye tarafında bulunan ve Suriye'ye geçiş yapmak için sıra bekleyen Türk vatandaşlarına karanfil dağıttı.

Daha sonra Suriye heyeti, Ceylanpınar sınır kapısını kullanarak ülkelerine geri döndü.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2009 Pazartesi 16:05:21
Güncelleme :21 Eylül 2009 Pazartesi 16:09:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?