5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

TÜSİAD, GAP’a davet etti

TÜSİAD Başkanı, GAP’ın, dünyada uygulanan 4’üncü en büyük bölgesel kalkınma alanı olduğunu belirtti. 

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, başkanlığını yaptığı Karadeniz ve Hazar Denizi Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonları Uluslararası Birliği’nin (UBCCE) 2’nci iş forumunda konuklarını Şanlıurfa’da ağırladı.

Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren’in de katıldığı, 16 ülkeden çok sayıda yabancı konuğun bulunduğu forumda konuşan Arzuhan Doğan Yalçındağ, GAP’ın 30 milyar doları aşan değeri ile dünyada uygulanan 4’üncü en büyük bölgesel kalkınma alanı olduğunu belirterek, "Yatırımcıları, bölgenin sulama, hidrolik enerji, tarım, altyapı, ormancılık, turizm ve sağlık gibi ana sektörlerde sahip olduğu önemli potansiyelden istifade etmeye çağırıyorum" dedi.

Parlak bir gelecek

GAP’ın bir fırsat olacağını vurgulayan Arzuhan Doğan Yalçındağ, şunları söyledi: "Dünyanın 1930’lardan bu yana tarihinde görmüş olduğu en çalkantılı ekonomik dönemden geçtiği, bugünlerde burada varlığımız hem Türkiye hem de iddialı projeye olan kuvvetli İnancımızı teyit eder niteliktedir. Güneydoğu Anadolu, barındırdığı bir çok avantaj ve her şeyden önemlisi sahip olduğu genç ve dinamik nüfusu sayesinde parlak bir geleceğe kavuşacaktır."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 14:10:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?