25
Nisan
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

Uçaksavar mermileri vurdu

Suriye'de Ra'sulayn bölgesinin Türkiye sınırına yakın gerçekleşen çatışmalarda sektiği öne sürülen iki uçaksavar mermisi iki eve isabet etti.

PYD ile Nusra Cephesi arasında Haseki kentine bağlı Ra'sulayn ilçesinde birkaç gündür devam eden ve Ceylanpınar ilçesinden de sesleri duyulan çatışmalar, aralıklarla sürüyor.

Ağır silahların da kullanıldığı çatışma sesleri bölgenin Türkiye sınırına yakın bölümünden de duyuluyor.

Silah seslerinin gelmesi üzerine sınıra yakın Mevlana Mahallesi'ndeki Öğretmenevi'nde bulunan vatandaşlar kendilerini korumak için duvar diplerine gizlendi.

Çatışmalarda sektiği öne sürülen iki uçaksavar mermisi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki bir evin bahçe duvarına ve başka bir evin damına isabet etti.

Olayda ölen ya da yaralanan olmazken evlerde ufak çaplı hasarlar oluştu.

Bölgede toplanan vatandaşlar silah seslerinden tedirgin olduklarını belirterek, evlerinde huzur içinde uyumak istediklerini söyledi.

Sınıra yakın bölgede silah sesleri

Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinin Türkiye sınırına yakın bölgesinden silah sesleri duyuluyor.

Alınan bilgiye göre, Akçakale ilçesi karşısındaki Rakka kentinde bağlı Tel Abyad ilçesinde bir süredir kontrolü elinde bulunduran Özgür Suriye Ordusu ile ülkenin Aynel Arap bölgesinden gelen Demokratik Birlik Partisi (PYD) güçleri çatışıyor.

Aralıklarla süren çatışmaların sesi, Akçakale'den de duluyulor. Çatışmalarda zaman zaman ağır silahlar da kullanılıyor.

Dün geceden beri devam eden çatışmalarda yaralanan 15 Suriyeli, yakınları tarafından Akçakale Gümrük Kapısı'na getirildi. Buradan ambulansla Akçakale Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından Şanlıurfa'ya sevk edildi. 

AA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2013 Pazar 11:04:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?