5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Uğraklı'da ders zili çalmadı

Akçakale ilçesine bağlı Uğraklı köyü öğrencileri için ders zili hala çalmadı.

Uğraklı İlköğretim Okulu'nda öğretmen bulunmaması ve okulu su basması nedeniyle köy öğrencileri eğitim ve öğretime başlayamadı. Öğrenci velileri, eğitim öğretim yılının başlamasına rağmen köylerindeki okulun açılmamasına bir anlam veremediklerini söyledi. Öğrenci velileri, geçen yıl okulda görev yapan öğretmenin tayininin Akçakale ilçesine çıktığını öne sürerek sular altındaki okulun oluşturduğu çirkin görüntünün bir eğitim kurumuna yakışmadığını kaydetti.

Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl de okula gelip incelemelerde bulundu. Okulu gezen Kaymakam Aygöl, köy muhtarı Übeyit Aygün'den bilgi aldı. Aygöl, yaptığı açıklamada, okula en kısa sürede öğretmen ataması yapılacağının müjdesini vererek, "Okul bahçesindeki suyu tahliye etmek ve boşaltmak için Devlet Su İşleri ile temasa geçilecektir. Ayrıca okul bahçesine dolgu malzemesi koyarak zemini yükseltmeye çalışacağız. Öğrencilerimizin sağlıklı bir ortamda eğitim yapmaları için ne gerekiyorsa yapmaya çalışacağız" dedi.

Kızlarını okula göndermek istediğini ancak okulun kapalı olduğunu söyleyen öğrenci velisi Salih Aygün ise, "Okulumuza bir an evvel öğretmen atanmasını bekliyoruz. Okullar iki haftadır eğitim ve öğretime açıldı. Bizim okulumuz hala kapalı. Geçen yıl burada görev yapan öğretmen ilçeye tayin yaptırıp köyden ayrıldı. Şimdi okulumuz öğretmensiz ve kapalı. Ne olacak bizim halimiz? Ayrıca köy okulu bahçesi sular altında. Bu su mikrop yuvası. Yetkililerin buna bir çözüm bulmasını bekliyoruz" diye konuştu.


İlköğretim öğrencileri de okula öğretmen gelmesini beklediklerini ve pis sudan kurtulmak istediklerini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 09:53:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?