5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Uluslararası kelaynak festivali

Birecik ilçesinde 7 Mayıs'ta başlayacak olan 22. Uluslararası Kelaynak ve Çevre Festivali için hazırlıklar tamamlandı.

Her yıl düzenlenen Uluslararası Kelaynak ve Çevre Festivali'ne bu yıl katılımın yüksek olması bekleniyor. 7 Mayıs Çarşamba günü başlayacak olan festivalin ilk gününde, festival yarışmaları, uçurtma şenliği, ikram ve merhum tiyatrocu Mehmet Akan anısına özel gösterim yapılacak.

İki gün sürecek olan festivalin son gününde ise, 'Yok Oluştan Yükselişe' konulu panel düzenlenecek. Daha sonra Birecik Doğası Fotoğraf Sergisi açılacak. Kelaynak gezisi, geleneksel yöresel yemek yarışmaları, sünnet şöleni, Türkiye ve Ortadoğu konulu panel, festival konuşmaları ile Kazakistan Halk Oyunları Ekibi'nin düzenleyeceği gösteriler ile devam edecek olan festival, ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in saat 20.00'de vereceği konser ile sona erecek.

Düzenlenen festival ile ilgili bilgi veren Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel, bu yıl ki festivalin kapsamlı geçeceğini belirterek, "Her yıl düzenlediğimiz Uluslararası Kelaynak ve Çevre Festivali'ne herkesi bekliyoruz. Her yıl daha güzel geçen festivalimizi bayram havasında geçiriyoruz. Hazırlıklarımız tamamlandı. Artık festivalimize gelecek olan yerli ve yabancı turistlerimizi bekliyoruz" dedi.

Birecik Belediye Başkanı A. Kadir Yüksel ise, festivale bütün vatandaşların gelmesini istediklerini ifade ederek, "Festivalimize herkesi bekliyoruz. Bu yıl daha güzel geçecek olan festivalimize şehrimiz İbrahim Tatlıses de katılacak. Festivalimizin güzel gezmesini ümit eder herkesin böyle bir festivalde yer almasını dilerim" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2008 Cumartesi 16:30:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?