5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Umur Oran'ın kriz değerlendirmesi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Konfeksiyon ve Hazır Giyim Sanayi Meclis Başkanı Umut Oran, dünyada yüzyılın krizi yaşandığını ve kendi krizini yaşayan Türkiye'de hiç bir önlemin alınmamasını talihsiz bir durum olarak değerlendirdi.

Küresel krizin Türkiye'ye ve bölgedeki olumsuz etkilerini incelemek ve CHP il teşkilatlarıyla yerel seçimler öncesi istişare toplantıları gerçekleştirmek üzere Şanlıurfa'ya gelen Oran, CHP Şanlıurfa İl Teşkilatı'nı ziyaret etti. Partililer tarafından karşılanan Oran, küresel krize değindi. Yaklaşık 3-4 aylık bir zaman zarfında Türkiye'de 20 ilde çeşitli ziyaretlerde bulunduğunun söyleyen Umut Oran, dünyada yüzyılın krizi yaşandığını ve kendi krizini yaşayan Türkiye'de hiç bir önlemin alınmamasını talihsiz bir durum olarak değerlendirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın krizi reddettiğini öne süren Oran, "Türkiye'de büyük bir kriz yaşanıyor ve dibe vurdu. Dünyada yaşanan kürsel kriz nedeniyle Türkiye 2009 yılının ilk çeyreğinde ciddi sosyal ve ekonomik sorunlar yaşanacak. Türkiye ekonomisinde son 4 yılda makro ekonomide kötü skorlara sahip. Cari ve dış ticaret açığı çok büyük. Ekonomide 3 yılda yüzde 100 sapmalar yaşanıyor. Türkiye ekonomisi en kötü olan ülkelerin arasında. Türkiye yaşanan kriz nedeniyle en çok parası değer kaybeden ülke. Cari açığı da en tehlikeli, piyasaları tehdit eden bir konumda. Daha bedelini ödemedik ama ileriki süreçte bunun etkileri ciddi anlamada yaşanacak'' dedi. Partililerle görüşen Oran, daha sonra Diyarbakır'a gitmek üzere Şanlıurfa'dan ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 18:11:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?