7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Üniversite öğrencileri Şanlıurfa'da

Sabancı Üniversitesi öğrencileri tarafından gönüllü olarak yürütülen 'Toplumsal Duyarlılık Projesi' kapsamında öğrenciler, sokak ve yoksul aile çocuklarının toplumsal beceri kazanmalarının yanı sıra, özgüven kazanmalarını da sağlıyor. 

Sabancı Üniversitesi öğrencilerinin gönüllü çalışmalarıyla gerçekleştirilen, 7-14 yaş arası sokak çocuklarıyla fakir ailelerin çocuklarını kapsayan 'Toplumsal Duyarlılık Projesi'nin 4'üncüsü, Şanlıurfa Şehitlik İlkögretim Okulu'nda başladı. Toplumsal Duyarlılık Projesi kapsamında gönüllü öğrenciler tarafından, 120 çocuğa özgüven, sanatsal eğitim, drama, sayısal beceri konularında eğitim veriliyor. 
Çoğunluğu Sabancı Üniversitesi olmak üzere diğer üniversitelerde de öğrenim gören 11 öğrenci, 2 hafta sürecek olan eğitime başladı.
Amaçlarının çocukların kendilerine özgüven kazanmalarını sağlamak olduğunu belirten proje koordinatörü Eylem Balkan, "Eğitimimiz 2 hafta sürecek. Buradaki çocukların özgüvenlerini artırmak için çeşitli aktiviteler düzenliyoruz. Öğrencilerle bir arada olduğumuz için çok mutluyuz. Önümüzdeki yıllarda da etkinliklerimizi devam ettirmeyi düşünüyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2006 Perşembe 17:01:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?