3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Üniversite sevinci kursağında kaldı

ŞANLIURFALI EROL'UN BURUK ÜNİVERSİTE SEVİNCİ

Şanlıurfa'nın Kısas beldesinde 2010 LYS sınavında Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye bölümünü kazanan 19 yaşındaki Erol Atmaca'nın üniversite sevinci kursağında kaldı.

Şanlıurfa'nın Kısas beldesinde yaşayan 4 çocuklu ailenin üçüncü çocuğun olan 19 yaşındaki Erol Atmaca ailesinin maddi durumunun olmaması nedeniyle zor şartlar altında hazırlandığı sınavda kazandığı Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye bölümünü kazandı. ailesinin geçimini sağlamak amacıyla tarlalarda gündelikçi olarak çalışan arta kalan zamanlarında ders çalışarak hazırlandığı sınavı kazanan Erol Atmaca maddi durumundan dolayı kaydını yaptıramıyor. Yaşadığı kısas beldesinde eğitimini üniversitede sürdürmeye hak kazanan 4 öğrenciden bir olan Şanlıurfalı Erol Atmaca'nın üniversite sınavını kazanma sevinci kısa sürdü. Sara hastası babasının çalışmadığı gibi hiçbir sosyal güvencesi bulunmayan Erol Atmaca gündelikçi olarak çalıştığı tarlalarda kazandığı parayla tek odalı evde yaşayan ailesinin geçimini sağlamasına yardımcı olan Şanlıurfalı Erol'un ekonomik durumunun iyi olmaması üniversitede eğitimini sürdürmesine engel oluyor.

Babasının sara hastalığından dolayı çalışamaması üzerine gündelikçi olarak çalıştığı tarlalarda kazandığı para ile ailesinin geçimini sağlayan Erol Atmaca bir yandan çalışırken diğer yandan da üniversite sınavına hazırlandı. Geçen yıl mezun olduğu Kısas Lisesinin başarılı öğrencileri arasında yer alan Erol Atmaca bu yıl girdiği Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) 353 puan aldı. Yaptığı tercih üzerine Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye bölümünü kazandı. Fakat Aydına gidecek yol parası olmayan Erol Atmaca parasızlık nedeniyle zor şartlar altında kazandığı üniversiteyi okumamakla karşı karşıya bulunmakta.

Üniversitede okuyabilmesi için hayırseverlerden kendisine yardım etmesini isteyen Erol Atmaca, "Ailemin durumu iyi olmadığı için liseyi güçlükle okudum. Rahatsızlığı nedeniyle babam çalışamadığı için ailemin geçimini karşılamak amacıyla tarlalarda gündelikçi olarak çalıştım. Günlük kazandığım para evimizin ihtiyaçlarının karşılanmasına gidiyordu. En büyük hayalim üniversitede okumak. Bu nedenle işten kalan zamanlarda zor şartlar altında derslere çalışarak üniversite sınavlarına hazırlandım. Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye bölümünü kazandım. Üniversiteyi kazandığıma çok sevindim ama bu sevincim kısa sürdü. Ekonomik durumum olmadığı için üniversiteyi nasıl okuyacağımı bilemiyorum. Tek umudum hayırseverler. Üniversitede okuyabilmem için hayırseverlerden destek bekliyorum. Bana destek veren olmazsa kayıt yaptıramayacağım. Aydın'a gidecek yol param bile yok" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2010 Çarşamba 12:21:01
Güncelleme :25 Ağustos 2010 Çarşamba 17:40:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?