4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Üniversiteler kardeş oldu

HARRAN ÜNİVERSİTE İLE SURİYE FIRAT ÜNİVERSİTESİ KARDEŞ OLDU

Harran Üniversitesi Erasmus programı dahilinde Suriye El-Fırat Devlet Üniversitesi ile öğrenci değişimi bilgi alışverişi konusunda bir antlaşma imzalandı.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi toplantı salonunda gerçekleşen imza törenine Harran Üniversitesi rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu Suriye Fırat Devlet Üniversitesi rektörü Prof.dr.Jack Mardini ve Rektör Yardımcıları Prof.dr. Ziya Kılçık,Prof.dr.Ercan Yeni katıldı. Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu Suriye-Türkiye işbirliği çerçevesinde geçen yıl YÖK başkanıyla beraber Suriye Üniversitelerini ziyaret ettiklerini belirterek, " Geçen yıl yine bir üniversite ile antlaşma yapmıştık, Kendilerinin davetiyle

Üniversitelerini ziyaret etmiştik.o ziyaretimizde senato üyelerini toplayarak yapacağımız işbirliğini görüşmüştük. Bunların protokolünü hazırladık. Ve kendilerini buraya davet ettik. Burada bir antlaşma imzalayarak başta ilahiyat fakülteleri olmak üzere, ziraat Fakültesi ve diğer fakültelerle işbirliği yapacağız. Sadece öğrenci ve öğretim görevlisi değil beraber araştırma yapma söz konusu olacak. Kendisine ve üniversitesine teşekkür ederim.bu antlaşmayla işbirliğimiz daha da artar iki kardeş üniversite oluruz" dedi.

Suriye Fırat Devlet Üniversitesi Rektörü Prof.dr.Jack Mardini ise, "Öncelikle sayın rektörümüz olarak başta olmak üzere bizleri burada sıcak bir karşılama yaptıkları için herkese teşekkür ediyoruz. Bu antlaşmayla iki kardeş üniversitenin arasındaki ilişkileri ve iki ülkenin ilişkilerini artırılmasını umuyorum. Bu ikili ilişkiler Suriye devlet başkanı Beşar Esat ile Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile daha önce.artırılmıştı. Bu antlaşma ile ikili araştırmaların artırılması şeklinde olacaktır. Bu

antlaşmanın olması beni ve ülkemi mutlu ediyor" diye konuştu.

Konuşmaların ve imza törenin ardından El-Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.dr.Jack Mardini Harran Üniversitesi rektörü Mutlu'ya el yapımı bir kılıç hediye etti.

HARRAN ÜNİVERSİTE İLE SURİYE FIRAT ÜNİVERSİTESİ KARDEŞ OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2010 Pazartesi 15:35:01
Güncelleme :11 Ekim 2010 Pazartesi 17:24:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?