4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Üniversiteler protokol imzaladı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ İLE SURİYE HALEP ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Suriye ve Türkiye Rektörleri Sempozyumu çerçevesinde Harran Üniversitesi (HÜ) ile Suriye Halep Üniversitesi arasında eğitim-öğretim alanında karşılıklı işbirliği protokolü imzalandı.

15-17 Ocak 2010 tarihlerinde Suriye Latakia'da düzenlenen sempozyuma YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın Başkanlığı'ndaki Türk heyetinde YÖK Üyesi Yekta Saraç, İstanbul Üniversitesi, Malatya İnönü Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Adana Çukurova Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi, Adıyaman Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi Rektörleri katılırken, Harran Üniversitesini de temsilen Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu katıldı.

İki oturum halinde gerçekleşen sempozyumda YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ve Suriye Yüksek Öğretim Bakanı Prof. Dr. Ghiath Barakat birer sunum yaptılar. Sempozyum'a Suriye heyetinden altı devlet üniversitesi ve bir özel Üniversite Rektörü katılırken, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Halep Üniversitesi ve Tiohreen Üniversiteleri arasında karşılıklı, Üniversite Hastaneleri arasındaki işbirliği, Üniversiteler arasında karşılıklı proje geliştirilmesi, Suriye ve Türkiye

öğrencileri arasında öğrenci mübadelesi, akademisyenlerin kısa süreli araştırma uygulamaları gibi konular hakkında karşılıklı işbirliği protokolü imzalandı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 16:32:01
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 23:28:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?