4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Üniversiteli bombacılar yakalandı

ŞANLIURFA'YI KANA BULAYACAKLARDI

Şanlıurfa'da terör örgütü PKK adına eylem yapmak amacıyla Şuurlu Öğretmenler Derneği'ne bomba bırakan 3 öğrenci yakalandı. 2'si üniversite biri lise öğrencisi olan bombacılar adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, yaptıkları istihbarat çalışmasında terörist başı Abdullah Öcalan'ın yakalanarak Türkiye ye getirilişinin yıl dönümünde kentte bombalı eylem yapılacağını belirleyen Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bombalı eylemleri yapacak olan 3 kişiyi takibe aldı. Polis takip ettiği öğrencilerden Harran Üniversitesi öğrencisi B.A.'yı Şuurlu Öğretmenler Derneği Binasının çöp bidonuna el yapımı bombayı bıraktıktan sonra, Siirt Üniversitesi öğrencisi İ.Ö ile Lise

öğrencisi M.Ö'yü de bomba bırakılan dernek binasının çevresinde gözcülük yaparken yakaladı. Polis ekipleri gözaltına alınan 3 kişinin evinde ve Harran Öğrenci Derneği'nde yaptığı aramada bomba yapımında kullanılan kablo, bakir tel, barut ve bilye parçalarıyla çok sayıda örgütsel doküman ele geçirdi. Gözaltına alınan 3 kişiden B.A.'nın evinde yapılan aramada ise suç ve suçluyu övme suçundan hakkında kesinleşmiş 10 ay hapis cezası bulunan M.E'yi gözaltına aldı.

M.E. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konulurken, terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde sorgusu tamamlanan 3 bombacı adliyeye sevk edildi. Sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye getirilen 3 kişinin savcılıktaki sorgulamaları sürüyor. Polis Harran Öğrenci Derneği'nin çatı katında yaptığı aramada da 4 adet el yapımı bomba ele geçirdi. Polisin Şanlıurfa'da ele geçirdiği bombalar ile İzmir ve Adana'da ele geçirilen bombaların benzer olduğu öğrenildi. Bombalı

eylem yapmak isterken yakalanan 3 kişinin geçtiğimiz yıl Şanlıurfa da bir dershanenin bahçesine atılan ses bombasını failleri olduğu da ileri sürüldü.

ŞANLIURFA'YI KANA BULAYACAKLARDI
ŞANLIURFA'YI KANA BULAYACAKLARDI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 13:29:05
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 23:28:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?