8
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞANLIURFA

Ünıversitenin Urfaya getirdikleri

Harran Üniversitesi Rektörlüğü, inşaatı devam eden Osmanbey Kampusu alanı içerisinde golf sahası kurmak için çalışmalara başladı. Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun girişimleri sonucu yapılacak sahanın projesini hazırlatan rektörlük, çalışmalara başlamak için maddi kaynak arayışlarına başladı.
Türkiye'de son yıllarda hızla gelişen golf sporunu Güneydoğu'ya getirmek ve bölgeyi spor turizmine açmayı hedefleyen Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Uğur Büyükburç, Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile yaptığı görüşme sonunda hazırlıklara hız verdi. İnşaatı devam eden Osmanbey Kampusu'nda bulunan bitki yetişmesine elverişli olmadığı belirlenen 650 dönüm arazi üzerinde kurulacak golf sahasının projesini hazırlatan rektörlük, bölgede bir ilki başarmayı hedefliyor.
Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Uğur Büyükburç, "Golf sahası, kampus içinde 650 dönüm kadar bitkisel üretime hiçbir katkısı olmayan arazide yapılacak. Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, 3 mimarla gelerek yapılacak sahanın projesini çizdi. Yaklaşık 2 milyon dolara mal olacak sahanın yapımı için Devlet Planlama Teşkilatı nezdinde yaptığımız kaynak girişimi olumsuz sonuçlandı. Ancak buranın yapımı için kaynak arayışlarımız sürüyor" dedi.
Türkiye'de hiçbir üniversitede golf sahası olmadığını, Harran Üniversitesi olarak bir ilki başarmak istediklerini ifade eden Rektör Büyükburç, bu konuda federasyondan destek aldıklarını ifade etti. Dünyada en önemli spor dalları arasında golfün yer aldığını açıklayan Rektör Büyükburç, "Japonya'nın büyük bir bölümü golf oyuncusu. Dünyanın önde gelen isimleri, zenginleri bu golf alanlarına geliyor. Biz de bu spor turizminden üniversite ve bölge olarak faydalanmak istiyoruz. 2 milyon dolara mal olması beklenen projemize maddi kaynak ve yatırımcı arıyoruz" diye konuştu. Rektör Büyükburç, golf sahasının yapılmasından sonra beden eğitimi bölümüne golf bölümü de açacaklarını sözlerine ekledi.
.
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2006 Salı 18:20:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?