5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Ünlü mankenler Şanlıurfa'da

Şanlıurfa Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı görkemli organizasyonda, dünyaca ünlü mankenler bir araya geldi.

Şanlıurfa'da düzenlenen "Peygamberler Şehri Şanlıurfa 4. Kültür ve Sanat Festivali", ünlüler geçidine sahne oldu. Koreograf Erez Eğilmez'in "Karanlıktan Aydınlığa" adlı 5 bölümden oluşan defilesine katılan ünlü mankenler, birbirinden ilginç yöresel kıyafetler sundu. Defilede, Aktütün ve Diyarbakır'da şehit olan asker ve polisler için yaklaşık 3 bin kişi, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte konuşan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Aktütün ve Diyarbakır'daki hain saldırı sonucu şehit olan asker ve polisler için üzüntülü olduklarını ifade etti. Söz konusu hain saldırı nedeniyle festival kapsamındaki konser, halk oyunu ve diğer gösterilerin iptal edildiğini hatırlatan Fakıbaba, "Hiç kimse birlik ve beraberliğimizi bozamayacak ve bizi yıldıramayacaktır. Hain saldırılarda şehit düşen kahraman asker ve polislerimizi rahmetle anıyor, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Bu akşamki organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonların Şanlıurfa'nın tanıtımına katkı sağlayacağı inancındayım" dedi.

Bu arada defile için Şanlıurfa'ya gelen Semra Özal'a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Defileyi taş bebek lakaplı Gönül Yazar da izledi.

Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik mekanlarından biri olan Balıklıgöl yerleşkesindeki anfi tiyatroda gerçekleştirilen defilede birçok ünlü manken bir araya gelerek Çoban Stilist Mustafa Şahin'in hazırlamış olduğu kostümleri tanıttı. Şanlıurfa, gerçekleştirilen muhteşem defileyle bir geceliğine de olsa adeta doğunun Paris'i oldu. Defileye; Tuğba Özay, Şenay Akay, Ece Gürsel, dünyaca ünlü Hollandalı iki model Lorrainne Bruöin, Chantall Brujin, Neslihan Yavuzcan, Güzin Örgüç, İlgi Gövsa, Sevil Gündoğdu, Hayri Çakır, Ali Dereli, Deniz Zayim, dünyaca ünlü Ana Nemsitsveridze, Olga Nontseva, Ketnypinhe Caldas, Gabriela Sknomaslejna katıldı. Mankenler uzun süre alkışlandı. Gecede ayrıca İstanbul Devlet Opera ve Balesi dansçılarından oluşan iki kişilik özel sunum ekibi de yer aldı.

Çoban Stilist Mustafa Şahin, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde çobanlık yaparken taş üzerine çizdiği resimlerle gündeme gelmiş ve "Stilist Çoban" lakabını almıştı. Şahin, daha sonra İstanbul'da ünlü modacıların gözdesi haline gelmişti.
Şanılurfa Belediye Başkanı Fakıbaba, defilenin ardından Semra Özal ile emeği geçenlere plaket verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 12:14:21
Güncelleme :9 Ekim 2008 Perşembe 15:35:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?