30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Üreticiye sertifikalı tohum

Şanlıurfa Valisi Şemsettin Uzun, üreticilere sertifikalı pamuk tohumu dağıtmayı planladıklarını söyledi. Uzun, "Özel İdare olarak bu sene 200 bin YTL sertifikalı tohuma para vererek üreticilere dağıttıklarını söyledi.

Şanlıurfa çiftçisinin bol miktarda gelir elde etmesini sağlamak amacıyla sertifikalı tohumluk uygulamasını buğdayda başlattıklarını açıklayan Vali Şemsettin Uzun, "Özel İdare olarak bu sene 200 bin YTL sertifikalı tohuma para vererek üreticilerimize dağıttık. Çiftçilerin sertifikalı tohuma büyük ilgi gösterdiklerini gördük. Dağıtılan tohumlar sayesinde çiftçi gelirlerinde yaklaşık yüzde 20-25’lik bir artış yaşanacaktır" dedi.

Sertifikalı buğday tohumluğunun ücretinin bir bölümünün Özel İdare Müdürlüğü kaynaklarından karşılandığını, bir bölümünün de çiftçiden alındığını ifade eden Uzun, aynı uygulamayı bu yıl pamukta ta yapmayı düşündüklerini bildirdi. Şanlıurfa’da üreticilerin her yıl aynı tohumu kullana kullana toprakta bozulmalar olduğunu, verimin düştüğünü ifade eden Uzun, "Bu sene buğdayda olduğu gibi, pamukta da sizleri desteklemeyi düşünüyoruz. Özel İdare olarak alacağımız sertifikalı pamuk tohumlarını üreticilerimize dağıtacağız. Böylelikle pamuk üretiminde de hem kalite, hem de verim sağlamayı planlıyoruz. Bütün bu çalışmalardaki amacımız sizlerin kesesine 3-5 kuruş daha fazla para girmesidir. Eğer bunu gerçekleştirirsek çok mutlu oluruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2005 Çarşamba 16:49:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?