3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Urfa: 462 milyon liralık tokat..!

Şanlıurfa'da eşine tokat atan simitçi 462 milyon lira para cezasına çarptırıldı. Simit satarak ailesini geçindiren Mustafa Çiftçi, eşine attığı tokat yüzünden karşı karşıya kaldığı cezayı ödeyemeyeceğini söyledi.

Şanlıurfa'nın Süleymaniye Mahallesi Yaban Sokak'ta oturan 5 çocuk babası Mustafa Çiftçi (39), geçen yıl Temmuz ayında, tartıştıkları 15 yıllık eşi Ökçel Çiftçi'ye (32) kızarak tokat attı. Kocasının tokat darbesiyle burnundan kan gelen Ökçel Çiftçi, karakola giderek şikyetçi oldu. Karı-koca arasında yaşanan gerginlik araya girenler sayesinde barışla sonlanırken tokatla ilgili dava Şanlıurfa 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yapılarak karara bağlandı.

Şanlıurfa 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakime Özlem Karaçam, eşine tokat attığı için yargılanan simitçi Mustafa Çiftçi'ye önce 346 milyon 783 bin lira ağır para cezası verdi. Bayan hakim daha sonra eylemin resmi nikahlı eşe karşı gerçekleştirdiği gerekçesiyle cezasını artırdı. Mahkeme, tokat atan simitçiye 462 milyon 377 bin lira ağır para cezası verdi.

Olayın üzerinden 1 yıl geçtikten sonra ceza tebligatı eline ulaşan Mustafa Çiftçi, toplam 462 milyon 377 bin lira para cezasını ödeyemeyeceğini söyledi. Simit satmaya çıkmadan önce eşiyle dava konusunda tartışan Mustafa Çiftçi, "Şikayetçi olmasaydın bunlar başımıza gelmeyecekti, şimdi bu cezayı nasıl ödeyeceğiz? Evimiz kira, geçimimizi simit satarak sağlıyoruz. Şimdi ne yapacağız?" dedi.

Eşinin kendisinden şikayetçi olmasına bir anlam veremediğini belirten koca Mustafa Çiftçi, "Yaptığım olay bir şey değil. Hiçbir şey ortada yoktur; ama mahkemeden bu ceza neye geldi, bilmiyorum. Ölüm yok, ortada bir tokat var, başka bir şey yok. Yani iç kanaması geçirseydi, dişi kırılsaydı, haklıydı, ceza gelsin" diye kendisini savundu.

iha-urfa
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2004 Çarşamba 16:57:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?