5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Urfa doğalgazsız kalabilir

Şanlıurfa'da, arazisinden boru hattı geçen bir aile, şehri doğalgazsız bırakacak...

GAP'In merkezi durumundaki Şanlıurfa'da, arazisinden boru hattı geçen bir aile ile BOTAŞ arasında devam eden kamulaştırma sorununun çözüme kavuşturulamaması halinde, abonelere bu kış gaz verememe durumu ortaya çıktı. Urfagaz Doğalgaz Bölge Müdürü Giray Heper, 'Bağlantının yapılmaması durumunda, abonelere doğalgazın verilmemesi gibi bir risk bulunuyor' dedi.

Yaklaşık 70 kilometre çelik ve polietilen hattın döşendiği mahallelerde, şu ana kadar 700 binaya da servis kutuları çekildi. Aynı süre içerisinde 2 bin 200 abone sayısına ulaşan şirket, kısa süre sonra ana hatta gaz vermeye başlayacak olan BOTAŞ'tan alınacak gazın, kent merkezine ulaştırılması için Aşık köyüne bağlı Cabir mezrasında basınç düşürme istasyonu yaptırdı.

BOTAŞ HAKKIMIZI VERSİN

KASIM ayının ikinci haftasından itibaren altyapı çalışmaları tamamlanan 9 mahalleye doğal gaz vermeyi planlayan şirket yetkilileri, şehir şebekesini, ana iletim hattına bağlamak için gerekli olan 40 metrelik boruyu, BOTAŞ ile arasında kamulaştırma sorunu bulunan aile üyelerinin ikna edilememesi nedeniyle bağlayamadı. Bölgede şu anda test çalışması yapan şirket, abonelere doğal gazı ulaştırabilmek için kamulaştırma sorunun aşılmasını bekliyor.

Arazi sahiplerinden Mehmet Polat ise BOTAŞ boru hattının geçtiği alanda, kendisiyle birlikte 4 yakınının toplam 20 dönümlük arazisinden geçtiğini belirterek, kamulaştırma için önerilen bedelin az olduğunu savundu. Yaklaşık 6 ay önce Urfagaz firmasına basınç düşürme tesisinin yapımı için 125 bin YTL'ye 3 dönüm arsa sattığını aktaran Polat, BOTAŞ'ın hattın geçtiği tarlalara değerinin altında bedel önerdiğini iddia etti. Polat 'BOTAŞ hakkımızı vermezse, bağlantıya izin vermeyiz' dedi.

Star
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2007 Cumartesi 19:58:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?