5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Urfa fıstığının faydaları

Fıstık üzerine yapılan bir araştırmada 100 gram fıstığın bir insanın günlük gıda ihtiyacının yüzde 73'ünü karşıladığı belirlendi.

Araştırmada ayrıca, fıstığın cinsel gücü de artırdığı ortaya çıktı.

Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan araştırmada 100 gram Urfa ve Antepfıstığı'nın, yetişkin bir insanın günlük gıda ihtiyacının yüzde 73'ünü karşıladığı açıklandı. Buna göre günde 100 gram Urfa ve Antepfıstığı tüketen yetişkin bir birey, günlük kalori gereksiniminin yüzde 20'sini, proteinin yüzde 33'ünü, yağın yüzde 73'ünü, magnezyumun yüzde 28'ini, potasyumun yüzde 51'ini, kalsiyumun yüzde 17'sini, fosforun yüzde 62'sini, demirin yüzde 73'ünü, E vitaminin yüzde 52'sini, C vitamininin yüzde 70'ini, B1 vitamininin yüzde 51'ini ve B2 vitamininin yüzde 10'unu karşılamış oluyor.

Araştırma sonuçlarına göre ayrıca Urfa ve Antepfıstığı'nın kolesterol içermediği gibi kandaki kolesterol düzeyini de düşürerek, koroner kalp hastalığı riskini azalttığı açıklandı. Sığır etine göre protein yönünden iki, fosfor yönünden ise dört kat üstün olan Urfa ve Antepfıstığı'nın, şeker hastaları tarafından da rahatlıkla tüketilebileceği belirtildi. Yapılan incelemeler sonucunda ayrıca Urfa ve Antepfıstığı'nın posa yönünden pirinç, buğday ve patatesten daha zengin olduğu ve ince bağırsakta glikoz emilimini azaltarak, kan şekerinin yükselmesini de önlediği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 17:03:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?