5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Urfa Kalesi düzenleniyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Şanlıurfa Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin Urfa Kalesi ile ilgili yaptığı ortak çalışmalarla, tamamlayıcı ve destekleyici projeler uygulamaya konuluyor. 

Başlatılan projelerle Urfa Kalesi ve çevresine köklü çözümler getiriliyor. Urfa Kalesi'ni Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte eylem planı şeklinde ele alarak çalışmalara başlayan Şanlıurfa Valiliği, 5 proje üzerinde çalışmalara başlayarak, uygulamaya konuluyor. İlk proje olan Urfa Kalesi'nin Restorasyonu ve Kale Eteği Çevre Düzenleme Projesi bugün başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan temin edilen 2 milyon TL ödenek ile Urfa Kalesi Restorasyonu Projesi Uygulama İşi İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından 1 milyon 300 bin TL'ye ihale edildi. Yüklenici firmaya geçen hafta içinde yer teslimi yapılarak çalışmalar başlatıldı. Çalışmaların 15 ay sonra bitirilmesi amaçlanıyor. 

Gazetecilerle Urfa Kalesi'ne gezi düzenleyen Şanlıurfa Vali Vekili Abdulmutalip Akdemir, "Evimizin bile milimetrik mimari projesi varken, Şanlıurfa'nın en önemli anıtsal yapılarından biri olan Urfa Kalesi'nin mimari projesinin bugüne kadar çıkarılmaması düşündürücüdür. Bu projeyi Kültür ve Turizm Bakanlığımızın gündemine getirmemiz ve sonuç alarak, projeyi hazırlatmamız ve restorasyonunu başlatmamız bizim için onur vericidir. Urfa kalesinin Aslanlı Burç kısmında yarılmalar oluşmuş ve hayati tehlike arz etmektedir. Bu yüzden Urfa kalesi'nin restorasyonunda öncelik, yıkılma tehlikesi arz eden Aslanlı Burç kısmına verilmiştir. Kalenin diğer kısımlarda da güçlendirme, tamamlama ve dondurma çalışmaları yapılacaktır. Bu proje ile Urfa Kalesi'ne yaşlıdan, engellisine her kesimin ulaşımını sağlamış olacağız. Urfa Kalesi'ne bu güne kadar çıkamayan bu kesimine de çıkılarak inşallah Urfa Kalesinden Urfa'yı seyrettireceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 18:10:26
Güncelleme :27 Ocak 2009 Salı 18:37:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?