4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Urfa Kalesi'nde intihara kalkıştı

İNTİHARA TEŞEBBÜS EDEN GENÇ KIZI PSİKOLOG BİLE İKNA EDEMEDİ

Şanlıurfa'da, Hz. İbrahim Peygamber'in ateşe atıldığı yer olarak bilinen Urfa kalesine çıkan genç bir kız intihara teşebbüs etti. Psikologun ikna edemediği genç kızın dalgınlığından faydalanan polis, sarkmakta oylan kızı son anda kurtardı.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik mekanlarından birisi olan Balıklıgöl, Urfa şehir merkezinin güneybatısında yer alan ve Hz. İbrahim Peygamber'in ateşe atıldığı yer olarak bilinen Urfa kalesine çıkan D.Ç. isimli genç kız, halen bilinmeyen bir nedenden dolayı intihara teşebbüs etti. Polis genç kızı ikna edemeyince olay yerine Psikolog çağrıldı. Genç kız, kendisini görüntülemeye çalışan gazetecilere "Çekmeyin kendimi atarım" diye tehditler savurdu. Gazetecileri polis ikna ederek

görüntü almaması talebinde bulundu. Olay yerine daha sonra bir bayan psikolog geldi. Genç kız polise ve kendisini ikna etmeye gelen Psikologa zor anlar yaşattı. Psikologun yaklaşık 2 saat süren ikna çalışmaları sonuç vermeyince olay yerine ailesi çağrıldı. Genç kızın ailesi görüntü almaya çalışan gazetecilere tepki gösterdi. Zaman zaman kendisini kalenin üzerinden aşağı sarkan kız, çevredekilere korkulu dakikalar yaşattı.

Kalede ikna çabaları sonuç vermeyince, polis genç kızın etrafında daire oluşturdu. Psikolog ise genç kızın dikkatlerini dağıtmak için sürekli sohbet etti. Genç kızın dalgınlığından bir ara faydalanan polis, genç kızı omzundan yakalayarak aşağı indirdi. Kaleden indirilen genç kızın görüntülenmemesi için yüzü kapatılırken, ailesi de gazetecilere tepki gösterdi.

Genç kız ambulansa konularak tedavi amaçlı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

İNTİHARA TEŞEBBÜS EDEN GENÇ KIZI PSİKOLOG BİLE İKNA EDEMEDİ
İNTİHARA TEŞEBBÜS EDEN GENÇ KIZI PSİKOLOG BİLE İKNA EDEMEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2010 Cumartesi 13:58:03
Güncelleme :16 Ocak 2010 Cumartesi 21:32:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?