5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Urfa'da spor müsabakaları

Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda Akçakale Kaymakamlığı'nca yürütülen Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) bünyesinde finanse edilen 'Yeni Nesil Sporcularımız' ve 'Yeteneklerimi Keşfediyorum Ülkemi Tanıyorum' projeleri kapsamında düzenlenen spor müsabakaları tamamlandı.

Müsabakaların bitmesi münasebetiyle Akçakale Kaymakamlığı önünde bir ödül töreni düzenlendi.

Ödül töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Törene Kaymakam Şefik Aygöl, Akçakale Belediye Başkan Vekili Halil Kılıç, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Hasan Türkmen, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Temelci, daire amirleri, öğretmenler ve ilçe halkı katıldı. Akçakale Yatılı İlköğretim Bölge Okulu sınıf öğretmeni Ayşe Duygu Doğanay yönetimindeki Halk Oyunları Ekibi'nin hazırlamış oldukları gösteriyi ve müzik öğretmeni Ulaş Köse yönetimindeki müzik korosunun hazırlamış oldukları türküleri, önceki gün Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 9 askerin şehit olması nedeniyle sunmadılar.
Ödül töreninde konuşan Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, "Bu projeyle kapsamında, gençlerimizin boş zamanlarını sosyal aktivitelerle değerlendirip, bilinçli bir şekilde sportif faaliyetlere katılımları amaçlanmaktadır. İlçedeki tüm ilköğretim okullarının iyi şartlarda sportif faaliyetlere katılımının sağlanması gayesi ile bu proje hazırlandı. Bu proje kapsamında öğrencilerin bilinçli spor yapmalarını sağlamak ve yeteneklerini keşfetmeleri hedeflenmektedir. Gençlerin bu proje kapsamında sportif faaliyetlere katılım göstermeleri, yeteneklerini açığa çıkarmalarına zemin hazırlamıştır. Bu proje bilinçli gençlik ve bilinçli sporcu yetiştirmektedir. Spor müsabakalarında öğrencilerimizi hazırlayan başta öğretmenlerimize, antrenörlerimize, hakemlerimize ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ederim" dedi.

Aygöl, daha sonra atletizm, futbol, voleybol ve basketbol dallarında düzenlenen müsabakalarda dereceye giren takımların ödüllerini verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 19:37:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?