5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Urfalı ilk hacı kafilesi uğurlandı

ŞANLIURFA'DA İLK HACI ADAYI KAFİLESİ UĞURLANDI

2009 yılı hac sezonunda Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla normal 2. tipte kayıt yaptıran hacı adayları bugün il merkezinde coşkulu bir kalabalık tarafından uğurlandı.

Çok sayıda hacı adayların yakınlarının da katılmış olduğu uğurlama töreninde duygulu anlar yaşandı. Vali Vekili Yıldıray Malğaç ise "Sevdiklerinizden bir süre ayrı kalacaksınız. Bizden oralara selam götürmenizi ve sizlerden dua talep ediyoruz. Milletimiz bekası için birlik ve beraberliği için sizlerden dua talep ediyoruz" diye konuştu.

Şanlıurfa il Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, "Sizler dünyanın çok az bir yerine sahip olan bir şansa sahipsiniz.Bu belde peygamber efendimizin dedesi Hz. İbrahim'in ve bir çok peygamberin memleketidir.Böyle bir memleketten nurlu bir beldeye uçacağınızdan sizleri tebrik ediyorum.Cenab-ı hak kabul olmuş bir haccın karşılığını cennet olarak vermektedir. Sizleri Peygamberler diyarından Hz. Peygamberimizin diyarına Medine'ye uğurluyoruz" dedi.

Müftü yardımcısı Uğur Demirel'in yaptığı dualarla hacılar uğurlandı. İlçe hacı adaylarının yoğun olduğu kafile ise 22 Ekim 2009 günü sabah GAP havaalanından Medine'ye hareket edecek.

ŞANLIURFA'DA İLK HACI ADAYI KAFİLESİ UĞURLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2009 Çarşamba 17:04:00
Güncelleme :21 Ekim 2009 Çarşamba 18:04:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?